Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Szegeden tömegoszlatott a Készenléti Rendőrség

Szakmai napon ismerkedtek a jövő rendőrei a tömegoszlatás alapjaival Szegeden.
A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola Szakmai Szemináriumot szervezett a magyarországi rendészeti oktatásban egyedülálló rendezvénnyel. Szerdán délután a Készenléti Rendőrség Támogató Alosztály állományának gyakorlatát nézhették meg a leendő rendőrök: megfigyelhették a korábban "sün"-nek nevezett ring formációt, valamint ízelítőt kaptak a bevetési egység tömegoszlató megoldásaiból is.

Szegeden gyakorlatoztak a készenlétisek. Fotó: Segesvári Csaba

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. uborka 2012. október 19. 14:11
  „Játszatok csak kis iskolások, tömeg oszlatást,addig nincs baj,csak,ha élesben megy, de édesanyátok is örülni fog nektek ugye????”
 • 40. Kalashnikov 2012. október 18. 20:48
  „32 dondongó
  Mert a tananyag része ez is. Egyébként néhány havonta van a rendőriskolán szakmai nap, de a bűnmeglőzés, az embercsempészet vagy a baleseti mentés senkit sem érdekelt a délmagyar fórumon.”
 • 39. történész 2012. október 18. 20:31
  „12. KamuNeni

  Tömeg oszlatás ?Hát Gyurcsány is ezt csinálta oszt a FIDESZ ordított mint vaszil szamara..Érdekes szarabbul élünk jóval mint akkor,kétszer annyi adót fizetünk ...és mégsem kéri fel senki a TV székház foglalókat..vagy csak a gazda a főnök?”
 • 38. bof 2012. október 18. 20:11
  „Csapaterő mozgások " tömegoszlatás, kiemelés stb. " ezeket az úgymond taktikai elemeket a Határőrségnél 86-ban mint sorkatona vetten részt kiképzésen már oktatták. Mamár nagy nyilvánosság előtt oktatnak, gyakorlatoznak, hátha a másik oldal meghátrál, a képek alapján látja a védőfelszerelések úgymond gyengéit.
  Ez a rendőri képzésé része.
  Én szeretnék olvasni, látni mondjuk egy kádár, vagy egy kovács mesterség tanításáról szóló hirt . EZ NEM HÍR ugye!”
 • 37. h65535 2012. október 18. 19:58
  „SÜN!”
 • 36. VV4 2012. október 18. 18:37
  „Csak hogy megnyugodjatok kedves mindenhez értő hozzászólók: Akik ezt a szakmai napot nézték, tanuló jogállású, intézkedésre nem jogosult fiatalok. Tehát ha ti felmentek Pestre a jövőhéten békésen kocsikat gyújtogatni, akkor nem kell félnetek, ők biztosan nem lesznek ott...”
 • 35. uborka 2012. október 18. 15:40
  „Nyálas szájú NAV- behajtók, erre jók, milyen érdekes a Bíróságon még azt is el felejtették ki vezette az autót, hát röhej , olyan a beosztott,mint a parancsnok. Gratula nekik.”
 • 34. dondongó 2012. október 18. 13:28
  „Tuskó, vajon miért a tömegoszlatást gyakorolják és nem mást?:-)”
 • 33. tuskóhopkins 2012. október 18. 12:07
  „"...tömegoszlatott..."? Kedves Szerző / Szerkesztő... A cím, amint bizonyára Önök is kegyeskednek tudni, olcsón hajhász szenzációt, lévén félrevezető, minthogy nem éles helyzetről, hanem csupán gyakorlatról van szó. E címadási stílus inkább a magára keveset adó bulvársajtó ismérve. Fő baj vele, hogy fölcsigázás után pofára ejti a nyálas olvasót. Eddig nem kéne tán süllyedni. Vagy mégis?”
 • 32. dondongó 2012. október 18. 11:16
  „Oszt´ még báncsa a nemzeti ódal szögény Fletót 2006 október huszonháromér´.:-)”
 • 31. DMagóg 2012. október 18. 11:08
  „Kizárólag a békesség megteremtésének a szándékával, végigvonulhatok-e egy "ORBÁN TAKARODJ" -békés kérés- táblával a békemenettel?
  Lehet, hogy csak a békésen -s szabadon- élősködők, s az általuk kivezényeltek békemenete ez?
  Okkal félnek a békétlenségtől, miközben maguk szítják azt!
  Fogadjuk el, hogy jó az amit csinálnak, de ne feledjék, hogy néha a jóból is megárt a sok!”
 • 30. szatyi 2012. október 18. 10:44
  „Kíváncsi lennék: ha a szüleik állnának szemben, -akiknek elfogyott minden tartalékjuk- akkor mit cselekednének?”
 • 29. DMagóg 2012. október 18. 10:44
  „Lesz békemenet, a nevükből adódóan is Ők a békések! Így aztán elő nem fordulhat -ami 2006-ban-, hogy a békésen tüntetőket, járókelőket félholtra verik, kilövik a szemüket, stb. Óvni, védeni fogják Őket!
  Ám, a békemeneten kívüliek, már alapból nem békések! Ki van ez találva!”
 • 28. saspataki 2012. október 18. 10:22
  „Újabb remek hozzászólások a megszokott " magas " szívonalon. Tisztelet a kivételnek....Ott van a kutya elesve inkább, hogy azok a rendőrök akik részt vettek a 2006-os, 2007-es tömeg kezelésben, azoknak nagy része most is állományban van. Most azokat kell védeniük akik akkor a háttérből tüzelték a garázdákat, majd bűnbakot csináltak belőlük. De legtöbbjüknek nincs más lehetőségük mint tenni a kötelességüket és teljesíteni a parancsokat. Aki meg nem bírja gyomorral az szereljen le. Oké, nem gond....megtettem. Hogy ezeket védve akárcsak szembe is állni az emberekkel?????( Akik most aztán valóban ki vannak semmizve) Soha....”
 • 27. Együgyű 2012. október 18. 10:21
  „,,Szegeden tömegoszlatott a Készenléti Rendőrség"
  Talán a forradalmi, felszabadító kormányunk és a TEK valamint a Készenléti Rendőrség valamit tud?
  ,,Szakmai napon ismerkedtek a jövő rendőrei a tömegoszlatás alapjaival Szegeden."
  Milyen fontossá vált pont most a tömegoszlatás alapjainak gyakorlása Szegeden. Pedig szerintem nem lesz itt semmi! Tévedés jogát fent tartom! Érdemes megint nyilvános nagy cécót csinálni sok állami (köz) pénzen?
  Ez már kezd olyan paranoiássá válni, mint a múlt rendszerben a MUK (Márciusban újra kezdjük!)!”
 • 26. MarcusPhoenix 2012. október 18. 10:15
  „19.
  Ezek nagyon jó kérdések, amiket feltettél. De valljuk be: a Rendőrség azt fogja védeni, akitől a fizetését kapja. Ha a nép mellé áll, akkor a kormánnyal szemben áruló, a kormány mellett, meg a nép szemében az. De a nép nem tud mit biztosítani a rendőrök számára, ezért ez így fog menni tovább, minden kormánynál, minden ünnepnél...Hiszen, ha egy véres forradalom lesz egyszer, kell aki az életét áldozza értelmetlenül, amig a patkányok elhagyják a süllyedő hajót.”
 • 25. Linka11 2012. október 18. 09:45
  „" Hé, nagyurak: sok rossz, fehér ököl, - Mi lesz, hogyha Dózsa György kósza népe- Rettenetes, nagy dühvel özönöl? "
  Tán ezt a sisere hadat akarjátok a népre uszítani ? Mondva csinált törvényesség nevében.Ezek a fiatal rendőr tanoncok is láthatják és hallhatják szüleik kínlódását, amit nem utolsó sorban ez a kormány is okozott.Az erő demonstráció igazából nem rémiszti már azokat akiknek nincs mit veszíteni ! -Én pacifista volnék, de ami itt történik
  az átlépett már sok -sok határt !!! -Nem hiszem,hogy a nép tömegek ellen kellene edzeni a rendőreinket,mikor a bűnözés minden statisztika ellenére egyre erőszakosabbá válik. Persze a nyakkendős bűnözők ellen nem a pajzs és a
  gumibot a leghatásosabb fegyver !”
 • 24. Büfékocsi 2012. október 18. 09:20
  „Mi ez a cikk?Kormányzati reklám? Szeretem a munkámat? Szeretem az eltartóim szemeit kilőni? Gyere rendőrnek, és legálisan verhetsz magyar adófizetőt, akik időnként gárdistának, és jobbikosnak öltöznek! Igen. A készenléti rendőrség fenntartása, is része a kormány munkahelyvédelmi akciótervének. Talán félnivalója van a kormánynak, a mindig ugrásra készen álló szélsőségesektől? VAnnak akik nem olvasták, és nem is akarják tudni miről szól matelcsy Magyar tündérmeséje? Na ellenük kell bevetni a készenlétis politikusőröket, és lehet, hogy idővel egyre többször.”
 • 23. Ebgondolat 2012. október 18. 09:00
  „Szörnyű ez a cucc! A "rohamosztagosok" úgy néznek ki, mintha tangát hordanának, ami inkább nevetséges, semmint "félelemkeltő".”
 • 22. Figyelő 2012. október 18. 08:53
  „Készül az Orbán kormány az október 23 - i ünnepre!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jött és ment a Class FM kamionja

Szegedi állomásához érkezett a Wáberer Hungária Biztosító és a Class FM rádió 13 állomásos kamionturnéja. Tovább olvasom