Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Szegeden útlezárás, Deszknél felújítás

Szeged - Hétfőn megkezdődik a nagykörút felújítása, csak hajnalban döntenek a szombaton lezárt rakpart megnyitásáról – bedugulhat Szeged a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban.
Közleménye szerint ma reggel fél 7-kor lezárja az útépítő cég a szegedi nagykörút Bertalan hídról levezető külső sávját. Félpályás útszűkület mellett marják az utat közvetlenül a híd lábától, tehát a Szilléri sugárút kereszteződésében is. Az útlezárás a kivitelező Swietelsky Építő Kft. helyi építésvezetője szerint ezen az egy sávon lesz – egyelőre a József Attila sugárútig. Az ottani kereszteződés burkolatát előreláthatólag csak a hét végén bontják fel.

Szombaton lezárták – hétfő hajnalban döntenek arról, meddig marad autómentes a rakpart Fotó: Frank Yvette
Szombaton lezárták – hétfő hajnalban döntenek arról, meddig marad autómentes a rakpart
Fotó: Frank Yvette

A forgalomkorlátozás miatt torlódásokra kell számítani. Aki teheti, induljon korábban vagy kerülje el a nagykörút Bertalan híd felőli végét. Hivatalos terelőút nincs. Tarján felől a Makkosházi körút–Rókusi körút, illetve a Budapesti körút–Kereszttöltés utca–Felső Tisza-part irányban, Dorozsma felől az Északi körút, a Rókusi körút vagy a Vásárhelyi Pál utca felé érdemes elkanyarodni. A belváros felől a Belvárosi híd, a rakparton át a Bertalan híd, illetve a Felső Tisza-part ígérkezik használhatónak.

Hétfő reggeltől a 43-as út 12-es és 15-ös kilométere között is folytatódik az útfelújítás. A múlt hetihez hasonlóan szakaszosan dolgoznak az útépítők, emiatt megint nagy torlódások alakulhatnak ki, dugókra kell számítani.

Hajnalban dől el, megnyitják-e a rakpartot

Hétfőn hajnalban döntenek arról az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei, hogy meg lehet-e nyitni a forgalom számára a szombaton lezárt Huszár Mátyás rakpartot. A Tisza ma tetőzik Szegednél, ám nem lepi el az út szintjét – tudtuk meg Dobi Lászlótól, az Atikövizig vezetőjétől tegnap. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy már ma délelőtt, vagy csak kedden lehet megnyitni a rakpartot, amelyet azonban a hét végére ismét le kell zárni, ha a folyó vízgyűjtő területén a héten további nagy mennyiségű csapadék hullik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó fizikum, hideg fej és intelligencia

Szeged - „Kidobóként" dolgozni egy forgalmas szórakozóhelyen nem az a munka, amiről sokan… Tovább olvasom