Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Szegedet fotózzák: két hetes alkotótábor nyílt

Szeged - Díjmentesen próbálhatják ki az érdeklődők a Fujifilm Magyarország legújabb fényképezőgépeit és objektíveit a Szegedi Műhely 2015 fotóművészeti alkotótábor hétvégi rendezvényén.
Fotóművészeti alkotótelep nyílt Szegedi Műhely 2015 címmel augusztus 30-án a MÚOSZ, Szeged városa, a Fujifilm Magyarország Kft, az Öreg Kőrössy Halászcsárda és a tábornak otthont adó Hunguest Hotel Forrás támogatásával.

A Szebeni András fotóművész által alapított, kéthetes alkotótelep célja, hogy a meghívott művészek Szeged és környékének fotográfiai megörökítése és szakmai viták által formálhassák művészi világukat és gyarapíthassák tudásukat. Szebeni az alkotótelep keddi sajtótájékoztatóján közölte: álma, hogy a Szegedi Műhely a jövőben városi szintű fotóművészeti rendezvénnyé fejlődjön a franciaországi Arles városában évente megrendezett egyhónapos fotófesztivál mintájára. – A kelet-európai Arles-nak realitásszaga van – reagált az alapító gondolatára Kozma József, a Szegedi Önkormányzat Kulturális Bizottságának elnöke.

A fotóművészek szombaton és vasárnap 9 órától a Hunguest Hotel Forrásban más meghívott előadókkal együtt osztják meg rejtett szakmai fogásaikat és munkaterületük kulisszatitkait az érdeklődőkkel. Az előadók között szerepel többek között Szigeti Tamás fotográfus, Kincses Károly fotómuzeológus, valamint Balogh László, a Reuters fotóriportere. A workshopra szeptember 4-én éjfélig a titkarsag@muosz.hu címen lehet jelentkezni.

A műhelymunkát portfolio értékelés előzi majd meg pénteken 15 órától, bárki érdeklődését szívesen várják a szervezők. Az értékelés által a fotográfia iránt érdeklődő hivatásos és amatőr alkotók lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, valamint hogy szakértőktől kapjanak szakmai tanácsokat képeikről, esszéikről, képriportjaikról. A konzulens lesz Bánkuti András a Digitális Fotó főszerkesztője és a MÚOSZ szakosztályának elnöke, Fejér Gábor a Népszabadság volt és a Ridikül magazin jelenlegi képszerkesztője és Kiss-Kuntler Árpád a HVG hetilap képszerkesztője. A portfolio bírálatra a szegedimuhely2015@gmail.com címen lehet jelentkezni. Szombaton és vasárnap 10 órától a Fujifilm Magyarország díjmentesen mutatja majd be legújabb fényképezőgépeit, objektíveit, melyeket az érdeklődők korlátozott számban, Fazekas István fotóművész felügyeletével egy városi séta során ki is próbálhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt a borravaló

15-20 százalék borravalót szokás adni a szolgáltatóknál. Tovább olvasom