Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Szegedi a Barátok Köztben

Új szereplővel bővült a Barátok Közt szereplőgárdája. Eriket, a jóképű autósoktatót a szegedi Réti Barnabás játssza, és biztos, hogy még sokáig aktív részese lesz a Mátyás király téri ház életének. A fiatal színészt itt, szülővárosában fedezték fel: nem ő kereste a szerepet, az találta meg őt.
Réti Barnabás: Nagyon nehéz munkát találni. Fotó: Segesvári Csaba
Egy fiatal szegedi színész, Réti Barnabás alakítja a Barátok Közt új szereplőjét, Szeibert Eriket. A jóképű autósoktató nem csak egy-két részre tűnik fel a Mátyás király téren: a magyar szappanopera készítői hosszú távra terveznek vele. Így, bár a mai rész után a sorozat „nyári szünetre megy", augusztusban ismét visszatérnek a már jól ismert szereplők, köztük a szívtipró Erik is.

Hogy Réti Barnabás lett az új, állandó szereplő, tulajdonképpen a véletlennek köszönheti. – Egy kisebb szerepet játszottam a Szegedi Nemzeti Színház Luxemburg grófja című darabjában – mesélte. – Ott látott meg az RTL Klub egyik vezetője, és ezután kérték, hogy küldjek be magamról néhány fotót, valamint a referenciáimat. Elhívtak egy kétfordulós válogatásra, melyen Erik megformálóját keresték, és végül meg is kaptam a szerepet.

A 24 éves színésznek tehát nem volt célja, hogy a sorozatban játsszon, de nagyon örül a szerencséjének. – Magyarországon a színészek – főleg a fiatalok – nem válogathatnak az ajánlatok között – mondta. – Számomra a szegedi szereplés csupán egyszeri alkalom volt, szerződést nem ajánlottak. Hasonló a helyzet a fővárosban is, sőt: ott hiába járok például musicalmeghallgatásokra, még csak esélyem sincs, hiszen a rendezők mindig ugyanazokkal a bevált, ismert emberekkel dolgoznak. Nagyon nehéz munkát találni. A Barátok Közt most hatalmas biztonságot jelent számomra, és remélem, lehetőséget is a későbbiekben.

Barnabás eleinte tartott a beilleszkedéstől, hiszen a Barátok Közt szereplőinek többsége már hosszú évek óta együtt dolgozik. Ám fenntartásai alaptalannak bizonyultak, hiszen mindenki nagyon segítőkészen fogadta. – A műfajt viszont furcsa volt megszokni – tette hozzá. – Hihetetlen nehéz, hiszen amellett, hogy nincs idő egy jelenet aprólékos kidolgozására, sosem lehet tudni, hova tart egy történet. A saját szerepemről is például sokáig azt hittem, negatív karakter. Csak most kezdem tapasztalni, hogy Erik tulajdonképpen jó ember.

A szegedi színész új munkája miatt sem költözött el a fővárosba: ott csupán egy albérletet tart fenn, és amint teheti, hazautazik. Bár mindössze néhány hete tűnt fel a sorozatban, máris jelentős rajongótábora van. Nők írnak neki levelet, hogy megismerkednének vele, gyerekek kérnek tőle autogramot, a buszon, metrón pedig összesúgnak a háta mögött. – Legutóbb már a strandon sem tudtam nyugodtan pihenni – mesélte mosolyogva. – Nem mondhatnám, hogy jó érzés, ha mindenki engem néz. Pláne úgy, hogy a magánéletben inkább visszahúzódó típus vagyok. De hát ezt is meg kell szokni.

Mint ahogy azt is, hogy a bulvárlapok kíváncsiak magánélete minden apró mozzanatára. – Nem mintha sok mesélnivalóm lenne – nevetett. – Nemrég ért véget egy hosszú kapcsolatom, azóta nincs semmi komoly. Persze az újságok próbálnak szívtipró csábítóként beállítani, de nem hiszem, hogy az lennék. Az például biztos, hogy nem használom ki az ismertséget, nem lenne ugyanis összeegyeztethető az értékrendemmel. Meg egyébként is: a szakma most teljesen leköti minden időmet. A nők viszont azt szeretik, ha teljes ember van mellettük.

Olvasóink írták

  • 2. Pitonita 2008. augusztus 11. 09:38
    „Tok frankoo.Yuhee:)))”
  • 1. Anita 2007. december 24. 12:38
    „Nagyon jó!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Halász Miklós

Hatvanesztendős korában váratlanul elhunyt Halász Miklós Táncsics Mihály-díjas újságíró. Lapunk… Tovább olvasom