Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Szegedi a Combino rongálói között

Egy szegedi fiatal is részt vett a méregdrága fővárosi Combino villamosok megrongálásában – derült ki egy budapesti sajtótájékoztatón.
Augusztus 26-án indultak próbajáratra Budapesten a Combino villamosok, de még aznap megrongálták mind az öt járművet. Három nappal később civil ruhás nyomozókból álló figyelőszolgálatot állítottak föl, és fedett gépkocsik is kísérték a villamosokat, hogy az elkövetőket tetten érhessék. Ez – valamint Demszky Gábor egymilliós vérdíja – meghozta az eredményt.

Szeptember 2-án "munka közben" kaptak el egy szegedi graffitist a nyomozók, korábban pedig egy törökbálinti fiatalt is tetten értek. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, a budapesti megkeresésre eljáró szegedi rendőrök graffitizéshez szükséges eszközöket találtak a szegedi fiatalnál, ezeket lefoglalták.
A hírügynökségi jelentések szerint a tagelő (tag: kézjegy, speciális aláírás) felbujtóját is megtalálták, de a lapunk által megkérdezett szegedi graffitisek ezen erősen csodálkoztak. Az ilyesfajta rongáláshoz ugyanis a legritkább esetben van szükség felbujtóra: az elkövető önszántából fest vagy fújkál.

Az általunk tegnap megkérdezett szegedi graffitisek közül volt, aki azt állította, ismerős neki a hírügynökségi jelentésekben szereplő PZA és CAE felirat: szerinte a most lebukott tagelő főleg Tarján városrészben tevékenykedik. Mások viszont Szegeden nem találkoztak a PZA-kat és CAE-ket festő fiatal keze nyomával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizitdíj: a szakma úgy gondolja, csak baj lesz vele

Több bajt okoz majd, mint amennyi hasznot hoz – ez a szakemberek egyöntetű véleménye a… Tovább olvasom