Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Szegedi Csanád Törökországnak adna el magyar biozöldséget

Szeged - Az EP képviselő azt mondta, a homoszexualitás büntetése és a halálbüntetés nem illeszthető a törvényhozásba az EU-n belül.
Az EP képviselő azt mondta, a homoszexualitás büntetése és a halálbüntetés nem illeszthető a törvényhozásba az EU-n belül, többek között ezért is kezdeményezik Magyarország kilépését az Unióból.

- Az Európai Unió olyan sok mindent leszabályoz Magyarország számára, hogy ebben a rendszerben a magyar gazdaság képtelen lesz kitörni. Mi a megoldás? A schengeni övezeti tagságot megtartva ki kell lépni az Unióból – mondta Szegedi Csanád Európai Parlamenti képviselő, a Jobbik országos alelnöke Szegeden, egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón pénteken.

Szerinte Magyarországnak a földrajzi helyzetét, vagyis Németország, Oroszország, Törökország közelségét ki kell használni.

- Jelenleg az EU piacára alapozunk hosszú távon, de Oroszország, Törökország erősödik. A mezőgazdasági termelésre a, magyar vízkincs kiaknázása, gyógyközpont létrehozása kell koncentrálni. A magyar mezőgazdaság 30 millió ember ellátására lenne képes, de a kvótarendszer gátat szab, ezért az itt élő kevesebb, mint 10 millió ember igényét sem tudja kielégíteni – mondta. Hozzátette: az európai nemzetek, államok összefogására szükség van, de ez nem alapulhat gyarmatosításon.

A kérdésre, hogy hogyan számolták ki a 30 milliót, a képviselő elmondta, azt vették alapul, hogy egy 25 aranykoronás föld egy hektárjának termésátlaga 9-10 tonna kukorica Magyarországon, de például Németországban ennek a fele. Szerinte egyébként biogyümölcs, biozöldség termesztésével érdemes foglalkozni, a 30 milliót pedig - „a megfelelő öntözési, trágyázási rendszer kiépítésével" - meg is lehet haladni.

Büntetné a Jobbik a homoszexualitást, milyen a visszhangja ennek a törvényjavaslatnak Brüsszelben? - kérdeztük Szegedi Csanádot, aki szerint egyelőre semmilyen.

- Ez a javaslat és a halálbüntetés visszaállítása nem illeszthető be a törvényhozásba az Európai Unió rendszerén belül, márpedig mi ezeket elengedhetetlennek tartjuk. Az a helyzet, hogy pont ezért is kezdeményezzük az Unióból való kilépésünket – válaszolta. A kilépésről a Jobbik szerint népszavazással kellene dönteni.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. GondaIstván 2012. április 15. 21:56
  „33. studyfy: "GondaIstván, beképzeltséged nem ismer határokat!"
  Ugye, akkor lehet, hogy mégis csak jobb/objektívebb, ha a népszavazásnál maradunk.”
 • 33. studyfy 2012. április 15. 20:13
  „GondaIstván, beképzeltséged nem ismer határokat!”
 • 32. GondaIstván 2012. április 15. 19:21
  „31. studyfy: "a józan paraszti ész". Rendben, akkor én most eldöntöttem, hogy kilépünk.”
 • 31. studyfy 2012. április 15. 17:18
  „GondaIstván, a józan paraszti ész.”
 • 30. GondaIstván 2012. április 15. 15:37
  „28. studyfy: "egy népszavazás sem mutat valós állapotot" Van jobb módszered a valós állapot mérésére?”
 • 29. Domonics 2012. április 15. 15:12
  „Gubanc. pontosítanál? miért vannak lemaradva? mitől? ,hogy nem támogatják a sárgacsekk-adót? vagy a melegvonaglást?vagy az őseink földjét nem akarják eladni? mert hirtelen még tudna eszembe ötleni néhány mai, trendi dolog.”
 • 28. studyfy 2012. április 15. 14:46
  „GondaIstván, ha valaki az unió valamely területét bírálja, az nem azt jelenti, hogy az illető euroszkeptikus. Ugyanakkor ez a jelenség igen sokrétű és szerteágazó, nem célszerű ezen
  véleményeket egységesen kezelni. Ezenkívül egy népszavazás sem mutat valós állapotot. Akik számára fontos lenne a kilépés, azok biztos elmennének. Akiknek az uniós tagság evidens és fel sem merül bennük a kilépés szükségessége - egy gyenge kampányt követően -, azok közül sokan el sem mennének szavazni. Azt az állapotot kapnánk, mint pl. a FIDESZ 2/3-os többsége az parlamenti választásnál.”
 • 27. GondaIstván 2012. április 15. 14:22
  „25. Ebgondolat:
  "Én elhiszem, hogy a normális(abb)an gondolkodó jobbikosoknak (mint amilyen akár te is lehetsz) is vér ciki az ilyesfajta kijelentés, ezért is próbálod mentegetni a menthetetlent"
  Egyáltalán nem vérciki, teljesen egyetértek vele.

  "Amúgy baromira érdekelne, hogy a 7 gyereked egészséges fejlődését mennyire zavarja azon hajléktalanok tömeges száma, akik hulla részegen fetrengenek a boltok előtt, ott szarnak, hugyoznak, ahol épp rájuk jön
  Őket is."
  Szerintem ezeknek a hajléktalanoknak tök mindegy, hogy hol szarnak, hugyoznak, ezért én zárt intézetbe tessékelném őket, ahol csekély munkáért alapellátást (élelem, szállás) kapnának.”
 • 26. macs 2012. április 15. 14:16
  „21. GondaIstván,
  szerintem, attól, hogy a 7 heteroszexualitású gyereked esetleg lát egy karneváli felvonulást, amin melegek vesznek részt, nem fognak az azonos nemű társaikhoz vonzódni. A fiúk továbbra is egy csinos leányzó, a lányok, pedig egy izmos srác után fognak megfordulni az utcán.
  Bocs, mondhatod ebbe ne szóljak bele. :-), de én jobban féltem őket, a másokkal - csak azért, mert nem mindenben illenek bele a világképedbe - szembeni kiresztő véleményedtől.”
 • 25. Ebgondolat 2012. április 15. 10:08
  „21. GondaIstván 2012.04.14. 22:34
  Ez a Csanád gyerek itt és a rádióban is "mondta", hogy a jobbik börtönbe zárná a homoszexuálisokat! Ezt csak kizárólag az EU-s törvények miatt nem tudja megtenni és épp ezért még az EU-ból is kilépne!
  Én elhiszem, hogy a normális(abb)an gondolkodó jobbikosoknak (mint amilyen akár te is lehetsz) is vér ciki az ilyesfajta kijelentés, ezért is próbálod mentegetni a menthetetlent.
  Amúgy baromira érdekelne, hogy a 7 gyereked egészséges fejlődését mennyire zavarja azon hajléktalanok tömeges száma, akik hulla részegen fetrengenek a boltok előtt, ott szarnak, hugyoznak, ahol épp rájuk jön (tegnap a Szt István tér közepén jött rá az egyikre). A Belváros több része is olyan büdös, hogy az ember legszívesebben elhányná magát. És ezek mindennapos dolgok, nem pedig egy évente felbukkanó valami!”
 • 24. gubanc 2012. április 15. 09:49
  „Nyugalom Gyerekek! A jobbik vezetőire jellemző módon az egész vezérkar le van maradva a napi politikától legalább
  80 évvel. Nosztalgiáznak, ami a nagypapi követése az unokák által. Ha már a nagypapi zavaros volt, akkor az unoka milyen lehet?”
 • 23. Domonics 2012. április 15. 08:32
  „NP1: mondom relativizálható. De az biztos,hogy ha nem születik meg, most nem magyarul Don-kanyaroznál.”
 • 22. NP1 2012. április 15. 04:01
  „Domonics 2012.04.14. 21:58

  "Ha tetszik, ha nem: a szegedi gondolat elindult már egyszer, és persze relativizálható, de messzire jutott.." - igen messzire jutott, egészen a Don-kanyarig.”
 • 21. GondaIstván 2012. április 14. 22:34
  „19. studyfy: "Szerinted ezek az államok nem reálisan gondolkoznak (nem beszélve a már benn levő országokról), csak a pár százezer megtévesztett jobbikos a helyes gondolkodású?"
  Tudod folyamatosan mérik az unióban az euroszkepticizmust, és folyamatosan igen magasan áll a mutató. Magyarul az emberek jelentős része unió ellenes. De a puding próbája az evés. Meg kell rendezni a népszavazást, akkor majd kiderül a választók akarata.

  18. Ebgondolat: "Az, hogy 2012-ben, Európa közepén a fasiszták börtönbe zárnák a melegeket, egyszerűen gyomorforgató!"
  Az biztos, hogy nem fasiszták, mert a Ducehoz semmi közük. Nem zárnák börtönbe, és nem azért mert homokos, hanem csak büntetéssel fenyegetik azt, aki homokos és az én 7 gyerekem egészséges szexualitását akarja megzavarni azzal, hogy veri magát. A hálószobájában azt csinál, amit akar.”
 • 20. Domonics 2012. április 14. 21:58
  „Ha tetszik, ha nem: a szegedi gondolat elindult már egyszer, és persze relativizálható, de messzire jutott.. A történelem ismétli önmagát.”
 • 19. studyfy 2012. április 14. 21:32
  „GondaIstván, Európában több tíz millió ember tagja szeretne lenni az uniónak. A szerbek a legnagyobb "nemzeti" partizánjait is inkább kiadta, a horvátok, a szlovének hatalmas energiákat fektettek be, hogy EU tagok lehessenek. A törökök tíz év után még mindig harcolnak az EU tagságért. A kisebb balkán államok is szorgalmazzák jelöltségüket. Szerinted ezek az államok nem reálisan gondolkoznak (nem beszélve a már benn levő országokról), csak a pár százezer megtévesztett jobbikos a helyes gondolkodású? Tudod ez olyan , mint amikor az autópályán mindenki veled szembe megy.”
 • 18. Ebgondolat 2012. április 14. 18:08
  „8. GondaIstván 2012.04.14. 08:56
  Az, hogy 2012-ben, Európa közepén a fasiszták börtönbe zárnák a melegeket, egyszerűen gyomorforgató! És kik lesznek a következő csoportok, akiket a jobbik talán nem is börtönbe, hanem átnevelő esetleg koncentrációs táborokba zárnának? Ha rajtuk múlna, háborúba is belerángatnának minket! Hitler is kicsiben kezdte, aztán majdnem a világ ura lett. Igaz, ez majd 70 millió ember életébe került!”
 • 17. GondaIstván 2012. április 14. 16:41
  „14. Domonics: "Jó sok rasszista összegyűlt, pedig Szeged a bűnös város."
  Ha arra gondolsz, hogy nagy volt az érdeklődés Csanád előadása iránt, akkor igazad van. A jobbik székházat teljesen megtöltötték, a vége kilógott az utcára.”
 • 16. ferdzso 2012. április 14. 16:29
  „"8. GondaIstván": A pontba szedett válaszokból látszik, az elfogultság,( ami persze nem baj), de attól még beszélhet a "pártfogolt" butaságokat, ami viszont ez esetben tény! (Tudvalevő, -"Mignon" is írta-, hogy a török nem felvevő piac, hanem termelő ország...) Ebben a szellemben, lehetne beszélni,akár "magyar sertésexportról" is, mert bizony, ott talán "egy sem röfög az ólakban"! Az; "egyéb okból" nem szerencsés... A legutolsó pontodra reagálva, szintén kissé tájékozatlanság az országok felsorolása, mert nem kilépettek, (és egyben "adósai" az Uniónak!), hanem önálló államok, (különbözően erős gazdasággal), de mindegyik erősebb, mint mi!”
 • 15. ferdzso 2012. április 14. 15:48
  „Tudomásom szerint, Törökország az egyik legnagyobb zöldség beszállító "Európába"... Szerintem, a "Hűtőt az eszkimóknak" program "se lenne rossz"! Van még ötlet??!”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiai láz az Árkádban

Kezükben tőrrel, íjjal, labdával, lovaglópálcával vonultak a gazellaléptű modellek, ízelítőt adva az üzletek tavaszi-nyári kollekciójából. Tovább olvasom