Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Szegedi diákok jártak Brüsszelben

Ötven magyar középiskola közül a szegedi Gábor Dénes Gimnázium és Szakközépiskola csapata nyerte az Európai Unió Élj a jogaiddal! című rajzpályázatot. A diákokat meghívták Brüsszelbe is.
A gyerekek kiszolgáltatottak, ezért a felnőtt társadalomra hárul jogaik védelme – ezt az üzenetet jelenítették meg rajzzal, fénymásolással, számítógépes grafikával készült plakátjukon a Gábor Dénes középiskola diákjai. Cselédes-Horváth Szandra, Csóti-Gyapjas Dóra, Nagy Ádám Attila és Herbut Árpád készítette el a pályamunkát, a rajztanárnő, Titi Mária irányításával. Magyarországon a 15–18 évesek kategóriájában első helyezést értek el, jutalmuk brüsszeli utazás volt.

– A pályázat előtt az interneten szedtük össze a tudnivalókat a gyermekek, diákok jogairól, és ezt próbáltuk meg a plakátunkon megjeleníteni – mesélte Dóra, aki Szandrával együtt a gyakorlati munkából vállalt nagyobb részt. – Múlt héten jártunk Brüsszelben. Életemben először ültem repülőn, nagyon izgalmas volt. Különösen tetszett a belga főváros építészete.

A harmadikos Árpádra hárult a tolmács szerepe, ő egyébként az utazást megelőző napon tett előrehozott emelt szintű érettségit fizikából. Ádám sajnos nem tarthatott velük, az érettségi miatt itthon kellett maradnia. A diákok úgy vélik, kortársaik nem ismerik igazán jogaikat. A pályázat jó volt arra, hogy erről a tizenévesek többet tudjanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három szegedi vállalkozás is bekerült a Top 50-be

Három szegedi vállalkozás is szerepel az ötven legígéretesebb magyar céget bemutató országos… Tovább olvasom