Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Szegedi diákok sikere a német videóversenyen

Szeged - Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanára, Gárgyán Gabriella szervezésében német nyelvű videóversenyen próbálhatták ki magukat a szegedi diákok.
A versenyre, melynek témája a „Freundschaft ist cool! – A barátság trendi!" volt, az ország minden részéből, sőt a határon túlról is érkezett pályázat. A pályázók bármilyen eszközzel alkothattak, a hagyományos, egy- vagy többszereplős videón kívül kollázsokból, saját rajzokból összeállított vagy rajzfilmszerkesztő programok segítségével elkészített filmek is érkeztek.

A zsűri elsősorban a kreativitást értékelte. A fődíjat Bartúcz Anna Zala megyei tanuló érdemelte ki, így ő az ausztriatabor.hu felajánlásából egy 3 napos német nyelvi táborban vehet részt Bécsben. A második helyezett, a szegedi Kiri-Da Costa Sofia pedig egy ingyenes ECL-nyelvvizsgát és nyelvvizsga-gyakorlókönyvet nyert az ECL Vizsgarendszer felajánlásából. A további díjakat, nagy értékű nyelvkönyvcsomagokat a Maxim Kiadó, a Raabe-Klett Kiadó, a Libri és a Goethe Intézet nagyvonalú támogatásának köszönhetően szintén szegedi diákok, Sonkolyos Anna, Paskuj Áron és Szűcs Barnabás vehették át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modernizálják a Maty-éri kajak-kenu komplexumot

Modernizálják a Maty-éri kajak-kenu komplexumot
A jó idő beköszöntével már javában zajlanak a munkálatok a Maty-éri kajak-kenu pályán. Tovább olvasom