Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Szegedi egyetemi oktatók az etiópiai terrortámadás áldozatai

Szabad Gábor bőrgyógyászt és Fábián Tamás földrajztanárt, a Szegedi Tudományegyetem munkatársait ölték meg fegyveres támadók kedd hajnalban Etiópia északi részén. Egy magyar csoport tagjaként kutattak a geológiai érdekességekben gazdag területen - a veszélyekkel dacolva tartottak az Erta Ale vulkánhoz, alvóhelyükön támadták meg őket.
Az Etiópia Afar tartományában található Erta Ale vulkánhoz tartott az a magyar csoport, amelyet támadás ért kedden hajnali egy óra körül - közölte Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) természeti földrajzi és geoinformatikai tanszékének főiskolai docense, aki vasárnap indult haza az afrikai országból.

A támadásban az SZTE két munkatársa, Fábián Tamás 53 esztendős geográfus és Szabad Gábor 39 éves kutatóorvos meghalt, Vizler Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológai Központjának kutatója pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az Erta Ale vulkán a földön egyedülálló természeti jelenség, működő bazaltvulkán, amely az afrikai törésvonalnál található - mondta a szakember az expedícióról az egyetemen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. Egy hatalmas lávatavat kell elképzelni, tűzijátékszerű kitörésekkel, a látvány éjszaka a legpompázatosabb - mondta az oktató.

Óriási figyelem kísérte a sajtótájékoztatót. Fotók: Karnok Csaba
Óriási figyelem kísérte a sajtótájékoztatót -l Szilassi Péter, Mezősi Gábor és Kemény Lajos. 
Fotók: Karnok Csaba

A vulkán Etiópia legveszélyesebb területén található, ahova a turisták csak konvojban haladva, kísérettel utazhatnak. A héttagú magyar csoport a nehézségeket, költségeket és a veszélyeket látva először úgy döntött, nem megy el a vulkánhoz, másnap reggelre öten azonban meggondolták magukat - mondta Szilassi Péter, hozzátéve: Fábián Tamás valószínűleg nem tudta elképzelni, hogy úgy térjen haza, hogy nem látja az Erta Alét.

A docens egy barátjával a vulkánhoz indulás reggelén vált el az ötfős csapattól, és indultak Magyarországra. Mint mondta, Fábián Tamásék az Erta Aléhez induló túrát - ahogy az egész expedíciót - gondosan előkészítették.

Gyászol a tanszék
Gyászol a tanszék

Telefonon beszéltünk Szabad Gábor édesapjával. Szabad János, az SZTE Orvosi Biológia Intézet vezetője elmondta: fia elutazása előtt azt mondta, hogy az etiópiai hadsereg biztosítja majd az útjukat. – Napi kapcsolatban álltam a fiammal: többször jelezte, hogy minden rendben van. Az utolsó beszélgetésünkkor mondta, 4 napig nem tudunk kapcsolatot teremteni, mert olyan helyre mennek, ahol nincs térerő. Szerda reggel a kisebb fiam látta meg a támadásról szóló hírt az interneten. Azonnal telefonáltunk a Külügyminiszériumba, ahol akkor még csak arról számoltak be, hogy Gábort meglőtték. Délután 5 órakor hívott a Terrorelhárítási Központ a fiam halálhírével.
Szilassi Péter a támadásról részleteket nem tud, csupán annyit, hogy kedden hajnali egy óra körül érte a csapatot, amelyet információi szerint fegyveresek kísértek. Vizler Csaba akkor sérült meg, amikor menekülni próbált, és egy mélyedésbe ugrott.

Mezősi Gábor, az SZTE természeti földrajzi és geoinformatikai tanszékének vezetője elmondta, Fábián Tamás többek között regionális természetföldrajzot tanított. A világ tájait saját élményeit előadva, fotóit bemutatva ismertette meg a hallgatókkal.

Kemény Lajos, az SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika vezetője közölte, Szabad Gábor, az intézmény adjunktusa az ország legjobb sebkezelő ambulanciáját hozta létre, több ezer ember végtagját vagy életét mentette meg. A kutatásból és az oktatásból is kivette részét, egymás után többször választották meg a hallgatók a legjobb gyakorlatvezetőnek. A két kutatót a természet szeretete tette barátokká, korábban több közös túrán részt vettek - tudatta a professzor.

Mécsesek
Fábián Tamásra emlékeznek

Korábban írtuk:


Pénteken várhatóan egy menetrend szerinti repülőjárattal Magyarországra érkeznek az etiópiai merénylet magyar túlélői - tájékoztatta az újságírókat csütörtökön a miniszterelnök szóvivője.
Szijjártó Péter elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) egysége hajnalban megérkezett az etióp fővárosba, és felvette a kapcsolatot a terrortámadás három magyar túlélőjével, akik közül egy sérült meg.

Addisz-abebában van Magyarország kenyai nagykövete is.
Hajdu János, a TEK főigazgatója a terrorista merénylet részleteiről szólva közölte: az első hírekkel szemben a turistacsoportot az alvóhelyén támadták meg, nem a járműveikre nyitottak tüzet a merénylők. Szavai szerint a terroristák egy embert azonnal kivégeztek, négyet pedig menekülés közben lőttek le. Mint mondta, nyilvánvalóan túszszedő akció történt, a gyilkosságok oka egyelőre tisztázatlan.

Szabad Gábor
Szabad Gábor - élt 39 évet

A kórházi kezelésre szoruló magyar sérültet nem lőtték meg, hanem rejtőzködés közben egy szakadékba ugorva csípőzúzódást szenvedett - számolt be Hajdu János. Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy a két magyar áldozat holttestét várhatóan a jövő hét elején szállíthatják haza.

Korábban írtuk:

A Külügyminisztérium csütörtök hajnalban hivatalosan is tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetemet (SZTE) arról, hogy az intézmény két munkatársa, Fábián Tamás 53 esztendős geográfus és Szabad Gábor 39 éves kutatóorvos az Etiópiában turistákat ért terrortámadás magyar áldozatai - mondta Újszászi Ilona, az SZTE szóvivője.

A szegedi bölcsészkar épületénél - ahol a természetföldrajzi és geoinformatikai tanszék is található - Fábián Tamás kollégái és hallgatói szerda este csendes megemlékezést tartottak, mécseseket és gyertyákat gyújtottak.

Egyetemi hallgatók és oktatók állnak a kutatókat ért etiópiai terrortámadásban elhunyt szegedi áldozatok emlékére meggyújtott mécseseknél és gyertyáknál a Szegedi Tudományegyetem Egyetem utcai épülete
Az etiópiai terrortámadásban elhunyt szegedi áldozatok emlékére mécseseket gyújtottak az SZTE
Egyetem utcai épületénél szerda este. Fotó: Karnok Csaba

Szijjártó Péternek, a miniszterelnök szóvivőjének szerda késő esti közleménye szerint az elhunyt magyar állampolgárok holtteste egy addisz-abebai kórházban van. Egy magyar állampolgár sérülései egyelőre nem teszik lehetővé hazautazását, ő megfelelő ápolásban részesül az etióp főváros egyik kórházában, de a biztosítása körül egyelőre van néhány tisztázatlan kérdés - ismerteti a közlemény.

A két - sértetlen - magyar állampolgár mégsem utazott haza hajnalban, mert nem volt számukra megfelelő jegy, megfelelő repülőjáratra. A miniszterelnök arra utasította a külügyminisztert és a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatóját, hogy az Etiópiába érkező munkatársaik révén gondoskodjanak a magyar sérült megfelelő ellátásának folyamatos biztosításáról, illetve a két másik magyar állampolgár, valamint a holttestek lehető leggyorsabb hazaszállításáról, elhárítva minden anyagi vagy adminisztratív akadályt - közölte Szijjártó Péter.

Hajdu János, a TEK főigazgatója korábban azt mondta: szerda délután elindult Etiópiába a TEK fegyvertelen különítménye, hogy a helyszínen vizsgálja meg a keddi terrortámadás körülményeit. A főigazgató elmondta: az eddigi információk szerint fegyveres kísérő nélkül utaztak a kutatók, amikor - feltehetően túszejtési szándékkal - rájuk támadtak. A fegyveresek tüzet nyitottak a járműre. A lövöldözésben öten haltak meg, köztük két magyar, egy pedig megsebesült.

Korábban írtuk:

Fegyveresek támadtak egy nemzetközi turistacsoportra kedd hajnalban Etiópia északi részén. Két magyar, két német és egy osztrák állampolgárt öltek meg, két németet és két etiópot elraboltak – közölte kedden az etióp kormány szóvivője, Bereket Simon. Tájékoztatása szerint egy magyar és egy olasz állampolgár megsebesült. A csoportból kilencen nem sérültek meg, őket, köztük egy magyar állampolgárt, elszállították a térségből.

Lázadók a határvidéken

Az Etióp Demokratikus Szövetségi Köztársaság Afrika keleti részén fekszik, területe több mint egymillió négyzetkilométer. A világ egyik legszegényebb országa, szinte folyamatosan átfogó nemzetközi segélyezésre szorul. A gyakori szárazság, az elmaradott viszonyok hátráltatják a termelést, ahogy az Eritreával és Szomáliával zajlott konfliktusok is folyamatosan visszavetették a gazdaságot. Északi szomszédjával, Eritreával több mint 50 éve tart a konfliktus. A 2000 decemberében köttetett békeszerződés ellenére határvitájukban képtelenek egyezségre jutni. A turisták elleni támadások nem ritkák ezen a vidéken. 2007-ben 5 európait és 13 etiópiait raboltak el Afarban. Etiópia Eritreát vádolta az emberrablással, de Eritrea egy etiópiai lázadó csoportra tolta a felelőséget. Mindegyiküket szabadon bocsátották, bár néhány etiópiait több mint egy hónapig tartottak fogva. 2008-ban Etiópia meghiúsított egy 28 fős francia turistacsoport elleni emberrablási kísérletet.
Lapunk információi szerint az Etiópában meggyilkolt egyik áldozat Szabad Gábor, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika adjunktusa, aki orvosként vett részt az utazáson.

A külügyminisztérium hivatalosan még nem tudta megerősíteni ezt az információt, mert az áldozatokat állapotuk miatt egyelőre nem sikerült azonosítani.

Kemény Lajos intézményvezető professzor lapunknak elmondta: az adjunktus szabadságát töltötte Etiópiában, a részvételre orvosként kérték fel. A professzor Szabad Gábort nagy természtjáróként jellemezte, aki gyakran utazott vulkán-expedíciókra.

A másik áldozat Fábián Tamás, az SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék oktatója. A csoport két hete utazott Etiópiába, egyéni szervezésben, Fábián Tamás vezetésével. Fábián tapasztalt utazónak számított. Hat szegedi és egy bonyhádi tagja volt a csoportnak. Ketten hamarabb hazaindultak – úgy tudjuk, Gruber László bonyhádi középiskolai tanár és Szilassi Péter, a szegedi egyetem docense szerdán visszaérkezett Budapestre. Őket váltotta Puskás Irén, a természeti földrazji tanszéki munkatársa, és férje. A tanszéken azt mondták, Puskás Irén azonosította az áldozatokat.

Az addisz-abebai repülőtérről indulnak haza az Etiópiában megtámadott turisták. Fotó: MTI/AP/Elias Asmare (galéria)

– A tanszékről egész januárra kért eltávozást Tamás, hogy két csoporttal feltérképezhesse Etiópia északi részét. Karácsony előtt beszéltem vele utoljára. Nagyon készült az útra, és külön megemlítette: biztonságos országba megy – mondta lapunknak megrendülten Mezősi Gábor tanszékvezető, aki Fábián Tamással együtt kezdte pályafutását a tanszéken, ahol kedden délután a döbbenet és a gyász lett úrrá.

A tanárok az internetről értesültek a kollégáikat ért támadásról, valamint Fábián Tamás haláláról.

2011-ben készített kép, amelyen tevék mennek vezetőjükkel a Danakil-sivatagan, Etiópia északkeleti részén, Afar tartományban. MTI/EPA/Josef Friedhuber
2011-ben készített kép, amelyen tevék mennek vezetőjükkel a Danakil-sivatagan, Etiópia északkeleti részén, Afar tartományban.
MTI/EPA/Josef Friedhuber

– Kollégánk a formák és a szakadékok szerelmese volt: ezért is választották ezt a geológiai érdekességekben gazdag területet. Este sátrakban aludtak, nappal a környéket fedezték fel. Mivel nem volt elég pénzük a kint tartózkodáshoz, Gruber László és Szilassi Péter hétfőn visszaindult Etiópiából. Őket váltotta Puskás Irén és a férje. Irénnel nem tudtam még beszélni, de közvetítőkön keresztül hallottam: ő azonosította az áldozatokat. Mivel Fábián Tamással egymás melletti szobában dolgoztak, már a külügyminisztérium által hivatalosan megerősített támadás előtt tudtuk, hogy kollégánk és Szabad Gábor az áldozat – mondta szomorúan Mezősi Gábor.

Fábián Tamásról megtudtuk: alig akad olyan ország a világon, ahol a férfi ne járt volna. Útjaira rendszeresen elkísérte Szabad Gábor, aki amatőr rajongója volt a földrajztudománynak. A megrendült tanárok egyike folyamatosan próbálta elérni mobilján Gruber Lászlót, de nem érte el. Szilassi Péter mobilján családtagja jelentkezett be: a docens nem vitte magával telefonját az útra.

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő elmondta: az egyik magyar halálát két lövés okozta, másikukét pedig az orvosi ellátás teljes hiánya. Holttestük már Addisz-Abebában van, azonosításuk kedden délután megkezdődött. A nairobi magyar nagykövet és a Terrorelhárítási Központ háromfős csapata is elindult Etiópiába. A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal rendőröket küld az öt turista halálának kivizsgálására.
Michael Spindelegger osztrák külügyminiszter azt mondta: az Etiópiában szerencsétlenül járt turisták olyan területen tartózkodtak, ahova katonai okokból tilos volt a belépés. Sajtóértesülések szerint a támadás a Danakil sivatagban, az Erta Ale nevű vulkán közelében történt. A turisták egy addisz-abebai utazási irodával látogattak az Afar régióba, hogy megnézzék a helyi sós tavakat és a helyi vulkán körül kialakult lávamedencéket.

 Fekete zászló a városházán

Szeged polgárai mély megrendüléssel értesültek arról a tragédiáról, ami két fiatal tudóst ért Etiópiában. Értelmetlen és megrázó haláluk a gyűlölködés és háborúskodás tragikus következménye, ami most két nagyreményű fiatal kutató életét és pályáját törte derékba. Botka László polgármester elrendelte, hogy a gyász fekete lobogóját tűzzék ki a városházára. Szeged osztozik az áldozatok családjának mély fájdalmában, az elhunytak emlékét kegyelettel megőrzi – áll a polgármesteri hivatal lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.
Telefonon beszéltünk a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársával is, aki előrebocsátotta: újságíróknak az üggyel kapcsolatban semmi konkrétumot nem mondhat. A TEK hivatalosan még nem erősítette meg az áldozatok számát, és nem fedte fel személyazonosságukat, mert még nincs minden információ a birtokukban. A TEK főigazgatójának utasítására készenlétbe helyeztek egy speciális különítményt. Szerda hajnalra érkeznek meg a térségbe, ahol az ügyben érintett társszervekkel együtt bekapcsolódnak az információgyűjtésbe. Feladatuk, hogy tisztázzák a terrortámadás összes körülményét, és a helyszínen bizonyosodjanak meg arról, hogy további magyar állampolgárok nincsenek veszélyben, illetve az elrabolt külföldiek között.

Bereket Simon szóvivő leszögezte: az afari régióban történt támadást az eritreai kormány által kiképzett banditák hajtották végre. Eritreának az Afrikai Unióhoz (AU) delegált képviselője visszautasította az etióp kormányszóvivő vádját. – Ez egy szánalmas hazugság – reagált Girma Asmerom.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. Szodda 2012. január 19. 17:51
  „Megrendülve olvastam a hírt.Fábián Tamás tavaly tanított, a saját lustaságom miatt megbuktam, nemrég kerestem elő a kézzel írt jegyzeteit, hogy időben felkészülhessek a februárban kezdődő kurzusára :(. Jó, szorgalmas tanár volt.Mindig llelkesen mutatta órán a képeket, ahol járt és kutatott.:(
  Nyugodjon békében.”
 • 61. vmagdi 2012. január 19. 14:09
  „hat en ezt nem tudom, de arrol hallottam, hogy az eu sokszor ilyen olyan erdekek menten kot "egyuttmukodesi" megallapodasokat" vagy nem tudom miket, csereben kerhetne az ilyen tortenetek visszaszoritasat. Most tobb nemezet polgarai voltak ennek aldozata. Sajnos ahogy az ido halad, a valtozasok talan tonkreteszik, vagy modositjak azokat a termeszeti jelensegeket is, amikert odamentek. MOndjuk 100-200 ev mulva majd rendezodik a helyzet, csak mar nem lesz mit tanulmanyozni. Szegenyek biztos minden toluk telhetot megtettek, nyilvan a szervezo is mindent megtett a kornyek ismereteben, megis :(”
 • 60. horvathi 2012. január 19. 13:52
  „Az lehet, hogy a világot a bátrak viszik előrem, de az utazás előtt érdemes nagyon átgondolni, hogy a tudományos kutatás értékét, vagy a puszta életüket értékelik-e többre.

  Szerintem többet ér egy élő magyar, mint száz magyar hősi halott!

  Most is az életüknek még csak a derekán lévő, nagyon értelmes, még sok szépre hivatott magyarok áldozták az életüket a nem is tudom miért.

  Teljes szívemmel átérzem a sorsukat és a családjukkal együtt gyászolom őket én is.

  (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az afrikai helyzet normalizálására, az ottani terrrorizmus leküzdésére, a fehér emberek elleni agresszió csökkenésére semmi esély sincs, sőt az ottani helyzet csak tovább fog romlonai az elkövetkező időkben. Ha a globalista erők által szított pénzügyi válság miatt már Európában is zuhan az életszínvonal, akkor el lehet képzelni milyen állapotok uralkodhatnak Afrikában.)”
 • 59. kispacni 2012. január 19. 13:41
  „A Börgyógyászati Klinika közleménye a tragédiáról:

  http://www.dermall.hu/news_details/27/tragedia”
 • 58. vmagdi 2012. január 19. 12:39
  „A világot mindig is azok vitték előre, akik olyat mertek tenni, amiről mások álmodni se mertek. Nem az a kérdés, miért mentek oda, hanem hogy miért vesztek oda. Két az átlagnál értelmesebb, okosabb , ambiciózusabb ember. Szörnyű ami velük történt.
  A világűr felfedezése során sok ember veszett oda, sose kérdezték meg, miért mentek föl? Az valahogy nagyon természetes volt.
  Most e tragédia után illetve folyamán, hiszen néhány embert elraboltak, azon kellene eltűnődni, hogy mi az amit mi személyesen jobbítani tudnák, vagy van e ötletünk a világ vezetőit arra motiváljuk, hogy a föld azon része is élhetőbb legyen”
 • 57. sanita73 2012. január 19. 12:36
  „nincs szó...
  hogy lehet elmondani két, apjukat rajongva imádó és Őt hazaváró kölyöknek, hogy Apa már soha nem jön haza többé...
  hogy ezentúl már csak a szívünkben lakik, de nem ölel, nem tanít, nem simogat, nem játszik, hogy nincs már az általunk érzékelhető dimenziókban...
  társként, anyaként, szülőként hogy lehet ezt az egészet túlélni...hisz barátként is elviselhetetlen...

  Szerettünk, szeretünk Gábor! a mi szívünkben mindenképp tovább élsz, a sok szép közös emlék, karizmatikus személyed lénye összeköt...

  Anita”
 • 56. vmagdi 2012. január 19. 12:25
  „Részvétem a családnak. Ez nagyon szomorú történet.”
 • 55. tuzaiisti 2012. január 19. 11:38
  „54. horvathi 2012.01.19. 09:02

  Tudom, hogy ezek a bűnözők nem az embert látták bennük, hanem csak egy megélhetési forrást, a bűnözést.
  Az egészben az az elszomorító, hogy szerintem fel sem fogják, hogy mégis mit csinálnak. Fel sem fogják, hogy egyrészt bűn, másrészt meg ha éppen rossz embert fognak ki (mint ahogy ez történt a szerb kézilabdázó, és az apja biztonsági őr cégével kapcsolatban), akkor biztos hogy el is kapják őket, de ezt az a néhány bűnöző tényleg át sem gondolja.
  Pedig egyszer fognak rossz fába belekötni, aki nem hagyja annyiban, és talán egy 400-1000 fős jól felszerelt szerb vagy ukrán kemény zsoldos társasággal találják magukat szemben, és ott már semmit sem fog érni a 40 éves gépkarabély, és a humanitárius segélyből fizetett lőszerek, gondolom mindenki tudja, hogy mit művelne ott mondjuk az ukrán maffia....

  A másik dolog meg, az hogy fehér ember nem mehet bizonyos területekre, az csak háborús környezet, stb. De ha fekete esetleg nem mehetne, az már: "komoly rasszizmus, stb."
  Itt csak azt mondom, hogy végre le kéne állni már azzal, hogy bizonyos pénzügyi csoportoknak megéri pénzelni az ilyen és ehhez hasonló (szomáliai kalózok, afganisztáni ópiumkerteket őrző am katonák, stb.) csoportosulásokat, mígnem önbíráskodás veszi kezdetét, ahol bizony az értelmileg alulexponált bűnözők bizony alul fognak maradni!”
 • 54. horvathi 2012. január 19. 09:02
  „49. tuzaiisti

  Alapjainban igazad van, de ebben az esetben a támadók nem a tudós kutatókat látták a kiszemelt célszemélyekben, hanem csak és kizárólag a fehér embert, akikért jókora összegű váltságdíjat lehet követelni és előbb-utóbb fizet értük valaki (legtöbbször az országuk kormánya). Ugyanez történt, amikor néhány hónappal ezelőtt Szudánból hozták haza az ott fogjul ejtett magyar fazont (a fizetett váltságdíj tényét és összegét ilyenkor persze mindig tagadják, de ez semmit változtat a tényeken).

  A dolog szomorú tanulsága, hogy tetszik, nem tetszik, de igenis vannak a világnak olyan részei, ahová fehér embernek TILOS betennie a lábát, legyen szó akármilyen fontos tudományos kutatásról is (legfeljebb néhány hadosztály jól kiképzett katona kíséretében, de mivel Magyarországnak sajnos már nincs hadserege sem - a hazaáruló SZDSZ miatt - ezért a külügyminisztériumnak újra és újra fel kellene hívnia a figyelmet, hogy a Föld mely vidékeinek meglátogatását nyomatékosan nem ajánlják magyar állampolgárok részre).”
 • 53. tiburi 2012. január 19. 08:32
  „Tamás barátai galériát állítottak össze az FB-n! http://www.facebook.com/media/set/?set=a.253288988073432.57209.127708530631479&type=1
  Nyugodjon minden áldozat békében!”
 • 52. fxtrader 2012. január 19. 08:22
  „Kedves Gábor! Fogadja az egész család nevében részvétünket... Amikor egy ember élete így ér véget, akkor feltehetjük a kérdést , Ez milyen sors csapás volt az égiektől? Egy ember tele ambíciókkal, szerénységgel, csak példát tudott mutatni az embereknek... és a családjának. Köszönöm amit édesapámért tett (személyesen kijárt a sebeit gondozni), köszönöm hogy ilyen orvosok, és emberek léteznek... Baltás Gábor és családja”
 • 51. Elen 2012. január 19. 07:47
  „Tamás és Gábor halálhíre mélységesen megdöbbentett! S, bár egyetértek (14. mazsolaszolo ) minden sorával, mégis nehéz vigasztaló szavakat találni! Hiányozni fogtok, nyugodjatok békében!
  Mély részvétem mindkét tudós Családjának, fájdalmukban osztozok!

  Elen és Családja”
 • 50. csillogás 2012. január 19. 07:46
  „Révésztünk!:(”
 • 49. tuzaiisti 2012. január 18. 23:51
  „Mélységes részvétem a magyar kutatók iránt!
  A köz felbecsülhetetlen értékű kincseit szerették volna megismerni, megismertetni. Erre válaszul a bűnözői csoportok igen kegyetlen módon válaszoltak.
  Amire a legmegfelelőbb bemutatás, leírás a már korábban belinkelt youtube videó, ahol bűnözők, egy valódi majom kezébe adnak egy félautomata AK-47-est feltárazva, élesítve....

  Javaslom az odaérkező rendőröknek, hogy terrorista-kezelésre vegyen ötletet, órát az orosz tengerészettől!!!
  Ha esetleg nem mennek, akkor nyugodtan kérjenek segítséget, egész biztos vagyok benne, hogy néhány hadosztály orosz katona 2 héten belül előkerítené a felelősöket!!!

  Érdemes végignézni a videókat, és elgondolkodni, hogy vajon hatásos megoldás-e amit a "Russian Navi" alkalmaz? (Orosz felségjelzésű hajókat mostanában nem nagyon szeretnek a kalózok megközelíteni, legyen az akár kereskedelmi!)

  http://www.youtube.com/watch?v=yhkZwZ2h2uA

  http://www.youtube.com/watch?v=oTrkcQJ9i2I”
 • 48. gbajszar 2012. január 18. 23:35
  „Együttérzésünket és részvétünket küldjök Gábor és Tamás családjának és barátainak. Fájdalmatokban Veletek vagyunk!
  Dr. Bajszár György és Irina (Colorado Springs, USA)”
 • 47. katarakta 2012. január 18. 22:35
  „Részvétem, sokat vesztettünk most értelmetlenül..”
 • 46. smaya 2012. január 18. 22:02
  „Igen. Ez az, amire nincsen szó. Mi csak egy szeletét kaptuk tudásodnak, emberségednek, de ebben egy új lábat, új életet, egy teljesen más életminőséget kaptunk - és ezt egész családom nevében, tiszta szívvel és hálával mondhatom. Hatalmas az a veszteség, ami Szabad Gábor halálával a Szegedi Egyetemet, Bőrklinikát, és igen, kimondom bátran: az egész országot, és akár az emberiséget - embertársaidat érte... Köszönjük, hogy megismerhettünk. Köszönjük, hogy segítettél, hogy mindig volt egy kedves szavad. Nagyon hiteles, nagyon nagy tudású, őszinte embernek ismertünk meg. Nyugodj békében, családod fájdalmában osztozunk.
  Sebestyén Imre és családja, Békés.”
 • 45. szucsz 2012. január 18. 21:07
  „Kedves Gábor, és Tamás!
  Sajnos tragikusan megkésve és ezúton kérek elnézést, amiért értesítés nélkül távol maradtunk a legutóbbi kerti partiról, ahol annyi közös barátunkkal együtt már sokszor érezhettük: vannak még barátságok, amik túlélnek teret és időt. Vannak még emberek, akiket közös álmok és értékrend köt össze. Sok ezer ember fájdalmában osztozva gyászolunk csodálatos apát, megértő társat, bámulatos orvost, kedvelt oktatót, tehetséges szervezőt, korrekt üzletembert, lankadatlan kutatót, megbízható sportembert, és igazi barátot.
  Szeretettel kísérünk most tovább benneteket gondolatban ezen az utolsó, mindennél kalandosabb és titokzatosabb égi utazáson. És soha nem szűnünk meg várni a visszatéréseteket egy fantasztikus fotó-beszámolóval.
  Szücsi és családja.”
 • 44. bsab79 2012. január 18. 20:23
  „Kedves Gábor!
  Mélységes fájdalom öntötte el a szívemet,amikor megtudtam hogy te vagy az. Életem végéig sem tudtam volna meghálálni amit értem és a családomért tettél. Nincsenek szavak arra amit én és a családom érez most.Sosem fogunk elfelejteni. A családodnak sok erőt kívánok,hogy ezt a mérhetetlen veszteséget túléljék majd.
  NYUGODJ BÉKÉBEN.
  Szabolcs,Judit,Fanni,Kicsiszabi”
 • 43. spasilac 2012. január 18. 20:01
  „Kedves Gauchos!

  Igazad, van ebben, én a másik oldalt néztem a geo.u-szeged.hu, de azért a TTIK is megemlékezhetne.”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekülne a pokollá vált bérházból

Emberi ürülék a lépcsőházban, hajléktalanok az alsó szinten, erőszakos roma családok az emeleten, és rengeteg szemét az egyik rókusi bérházban. Tovább olvasom