Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Szegedi egyetemista a magyar Music TV-n

Szeged - Egy szegedi egyetemista lehetett volna a magyar Music TV új arca. Szabó Máté vicces és meghökkentő feladatokat oldott meg a Felhajtás című műsorban. A szerda esti adásban mégis búcsút intettek neki.
– Nyáron a Siófoki Coke Clubon dolgoztam. Éppen ott tartottak kétnapos válogatást a Music TV magyarországi csatornájához, mert műsorvezetőt kerestek, aki egyben a zenecsatorna arca is lesz. Az ottani főnököm ismerte tévés múltamat, ezért arra buzdított, próbáljam meg én is – emlékszik vissza az augusztusban történtekre Szabó Máté történelem szakos szegedi egyetemista, aki a TiszapART Kulturális televíziónál, és a kiskunmajsai Rádió Majsánál dolgozik. Ezért sem jött zavarba a válogatáson, amikor arra kérték: mutatkozzon be a kamerába. Míg vetélytársai extrém módokon próbálták felhívni magukra a figyelmet – egyesek böfögtek és szellentettek beszéd közben –, Máté természetesen viselkedett, így bejutott a legjobb ötven közé.

Videoklip a T3-nak

A Felhajtás című műsor szereplőinek egyik feladata egy videoklip forgatása volt. Szabó Máté a szegedi T3 rockzenekart választotta. – Régóta ismerem a fiúkat, nagyon tehetségesnek tartom őket. Szerintem elég jók ahhoz, hogy befutott zenészek lehessenek, ezért döntöttem úgy, lehetőséget adok nekik, hogy minél többen megismerhessék őket – érvel az egyetemista, aki a klipet a Csepel művekben, egy szegedi kollégája segítségével forgatta.

A következő fordulót a fővárosban rendezték. A zenecsatorna stúdiójában kellett blue-boxoznia: egy üres fal előtt híreket olvasott, és számokat konferált, miközben bejátszásokat vetítettek mögé.

– Úgy éreztem, jól sikerült, de másnap nem hívtak vissza. Már-már lemondtam az egészről, amikor megcsörrent a telefon: kiválasztottak a döntős nyolc ember közé – ujjong. – Estére már Pesten is voltam. Öt napig tartott a valóságshow forgatása, a címe: Felhajtás. A nap huszonnégy órájában kamerák kísértek bennünket, és felvették, hogyan oldjuk meg a feladatokat. A szerkesztők arra voltak kíváncsiak, mennyire vagyunk találékonyak, kreatívak – meséli a sármos fiatalember, aki – többek között – olyan pesti sorozatszínészekkel versengett, mint például a Szeress mostban szereplő Csépai Gábor, vagyis Olivér, és a Barátok közt egykori Petrája, Győri Franciska.

– A forgatás alatt végig rossz idő volt, mégis jó hangulatban telt az a néhány nap. Vicces és meghökkentő feladatokat kellet megoldanunk: megtanultam trombitálni, interjút készítettünk érzékeny témáról, és extrémsportolókkal beszélgettünk. A Váci utcán pedig pólót kellett osztogatnunk. Minden feladatnál kameráztunk, a szerkesztők ezekből a felvételekből készítettek kisfilmeket, melyek a műsorban is láthatók – mondja Máté.

A szegedi egyetemistának végül nem sikerült bejutnia az első négy közé – a tegnapi műsorban kiesett.

– Nem keseredtem el. Nagy élmény volt ez a néhány nap, és nagyon jó lehetőség – értékel. – Olyan tapasztalatokat szereztem, amelyeket később is kamatoztathatok. Örülök, hogy beleláthattam, hogyan működik az ország új zenecsatornája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mátyás életnagyságban

Szeged - Ilyen még nem volt, egyszerre tizenhat koronás fő látogatott Szegedre. Gézától az… Tovább olvasom