Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Szegedi és Csongrád megyei kitüntetettek

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából Magyar Bálint oktatási miniszter állami kitüntetéseket adott át tegnap Budapesten. Az oktatás területén mutatott kimagasló teljesítményükért Csongrád megyéből többen részesültek elismerésben.
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából Magyar Bálint oktatási miniszter állami kitüntetéseket adott át tegnap Budapesten. Az oktatás területén mutatott kimagasló teljesítményükért Csongrád megyéből az alábbiak részesültek elismerésben:

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztje kitüntetés kapta Békési Imre, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára; Rácz Béla, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a fizikatudomány doktora; Szabó Imre, a Szegedi Tudományegyetem dékánja, tanszékvezető egyetemi docens, az állam- és jogtudomány kandidátusa.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült Benedek György, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára, az orvostudomány doktora; Falkay György, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára, az orvostudomány doktora; Veres József, a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusa.

A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét kapta Erdei László, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a biológiai tudomány doktora; Fenyvessy József, a Szegedi Tudományegyetem kari főigazgatója, egyetemi tanár; Kiricsi Imre, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a kémiai tudomány doktora.
A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjének kitüntetettje Hajdú Gábor, a makói Galamb József Szakképző Iskola igazgatója; Péter Antal, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára.

A Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét kapta Csatóné Konsza Ilona, a szegedi Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Kollégium tanára; Dongó László, a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola tagozatvezetője, címzetes igazgatója; Szamosköziné Méri Ilona, a szegedi Csonka János Szakközépiskola és Kollégium tanára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Használt mobilok

Továbbra is vevők a használt mobilokra a szegediek, noha az utóbbi években jelentősen esett az új… Tovább olvasom