Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Szegedi határrendészek fogták el a Bécsben lövöldöző szerb férfit

Magyar rendőrök fogták el azt a 35 éves szerb férfit, aki január 12-én meglőtt egy rendőrt Bécsben.
A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei január 15-én, 9 órakor igazoltattak egy férfit, aki semmilyen okmánnyal nem rendelkezett, így jogszerű magyarországi tartózkodását sem tudta igazolni. A férfi más néven mutatkozott be, és azt mondta a rendőröknek, hogy Szerbiából érkezett, és illegálisan lépte át a zöldhatárt. A férfi a kiskunhalasi őrzött szállásra került, idegenrendészeti őrizetbe, adatait bemondása alapján rögzítették. Január 20-án az osztrák hatóságok tájékoztatták a magyar rendőrséget, hogy Ausztriában egy rendőr sérelmére bűncselekmény történt, melynek gyanúsítottja egy szerb állampolgár, akinek a fényképét is mellékelték.

A fénykép alapján a Szeged Határrendészeti Kirendeltség helyettes ügyeletese felismerte, hogy arról a személyről van szó, akit január 15-én (más néven) a rendőrök elfogtak.

A személyazonosság egyértelmű megállapítása érdekében ujjlenyomatát összehasonlították az osztrák társszervektől kapott ujjlenyomatokkal, mely során egyértelműen megállapították, hogy a Magyarországon elfogott személy azonos azzal a férfival, akit az osztrák hatóságok emberölés kísérlete miatt köröznek. Ezt követően a férfit - az osztrák európai elfogatóparancs szerint elhelyezett schengeni körözés alapján - a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság őrizetbe vette.

Nem egyedülálló, és nem ez az első eset, amikor magyar rendőrök fognak el rendőr sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt körözött személyt. Szintén Csongrád megyében fogták el azt a férfit, aki egy román rendőrt ölt meg, az elfogása 2009. október 31-én történt Kiszomboron.

Olvasóink írták

  • 2. VV4 2010. január 21. 22:16
    „Nem egészen... 5 napnak kellett eltelnie, hogy az osztrákok felderítsenek egy emberölési kisérletet és beazonosítsák az elkövetőt. Így már mindjárt máshogy hangzik...”
  • 1. benq 2010. január 21. 19:13
    „nahát milyen gyorsak ezek az osztrák rendőrök 5 napnak el kellett telnie hogy kiadják a nemzetközi körözést...

    nevetséges
    és gatula a magyar zold rendőreinek hajrááá hajráá”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglani börtönt kapott a gyálaréti gyilkos

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a gyálaréti férfit, aki öt éve nagyanyját, két éve élettársát és 9 hónapos gyermekét ölte meg. Tovább olvasom