Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Szegedi húsvét, pingvinnel

Szeged, Ópusztaszer - A vadasparki tojásvadászatot nem befolyásolta az időjárás, az emlékparkban viszont lefújták a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltóegylet locsolkodását. A tűzoltók külön kérésre mégis „felléptek".
Hiába volt őszies az idő, nem akartak szabadtéri húsvéti program nélkül maradni azok a családok, akik hétfőn a Szegedi Vadasparkban sétáltak. Délben tömeg volt az állatkertben, többen piknikeztek is. Négy körül még mindig komoly volt az érdeklődés, a legtöbben – talán részben az időjárásra való tekintettel – a pingvinekre voltak kíváncsiak. És a többi újdonságra.

Megyei húsvét - képekben. Fotó: Karnok Csaba - galéria
- Ezt is mutatták a híradóban, ti nem szoktátok nézni a híradót? - lepődött meg a zsiráf kifutója előtt egy 10 év körüli kislány 7-8 éves társai tévézési szokásain. Egy fiatal lány a nyuszisimogatóba vágyott, de lehet, hogy elbizonytalanodott amikor meglátta: oda leginkább kisgyerekek járnak. A simogató falán jól látható szöveg hívta fel a szülők figyelmét arra, hogy az állatok komfortérzetére is ügyelni kell.

Megyei húsvét - képekben. Fotó: Karnok Csaba - galéria
Húsvéti tojásvadászatot is rendeztek a vadasparkban, főtt lúdtojásokat kellett megtalálni a gyerekeknek, mindegyiken egy-egy kérdés állt, például ilyenek: Mi a szerepe a zsiráf mintázatának? Hogyan emészti meg a fehér gólya a csontot? A válaszokat az adott állat kifutójánál megtalálhatták a vadászok, a zsiráfról szóló táblán például ott áll: a foltoknak a rejtőzködésben és a megfelelő hőháztartásban van szerepük. Egy tojásért egy csoki és egy ismeretterjesztő magazin járt.

Megyei húsvét - képekben. Fotó: Karnok Csaba - galéria
A húsvéti programot az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban folytattuk. Két napos családi húsvétot tartottak rengeteg programmal. Mi a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltóegylet locsolkodását választottuk hétfőn 5 órakor. Háromnegyed 5-kor a kapunál szembejöttek a tűzoltók. A hűvös idő miatt elmarad a locsolás – mondták, de csalódottságunkat látva rögtön közölték: mégis megtartják. Igaz, csupán három, a rend kedvéért tiltakozó nőt ért a vízsugár. Polyák Tamás parancsnok elmondta: kocsijuk 1965-ből való, de még mindig üzemben van. Ehhez alakították a díszleteket is: korhű kézi szirénát használtak és az egyik tűzoltó korhű egyenruhát viselt. Az autó elejét játéknyúl díszítette. A sándorfalvi önkéntesek többször biztosítottak már rendezvényt Ópusztaszeren, szereplőként most voltak először – talán jövőre nagyobb szerencséjük lesz az időjárással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rippel fivérek: tapsra, sikerre vágytunk

Szeged - A világhírű testvérpár lapunk keddi számában mesél a mozgásművészeti akadémiáról, a… Tovább olvasom