Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 29°C Még több cikk.

Szegedi iskola nyerte a pénzügyi vetélkedő második fordulóját

Szeged - A Bonifert Domonkos Általános Iskola csapata első helyezést ért el a K&H pénzügyi tudásversenyének középdöntőjében.
A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny városi regionális középdöntőjében első helyezést ért a Bonifert Domonkos Általános Iskola csapata lett felsős kategóriában.

A középdöntő során öt csapat versenyzett egymással: a gyerekeknek játékos feladatok, gyakorlati példák megoldásán keresztül kellett bizonyítaniuk pénzügyi tudásukat. A K&H Csoport támogatási stratégiájának kiemelt területe a fiatalok oktatása, és fontosnak feladatának tekinti, hogy a felnövekvő generáció mielőbb elsajátítsa az alapvető pénzügyi ismereteket, mely a teljes élet nélkülözhetetlen része. Ezért hirdette meg országos pénzügyi tudásversenyét általános iskolások részére, amely során nem csak a tanulókat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza.

A Bonifert Domonkos Általános Iskola csapata játék közben.
A Bonifert Domonkos Általános Iskola csapata játék közben.

A Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny első, online fordulójára 150 csapat nevezett, majd a második fordulóba ötven csapat jutott tovább. A regionális középdöntőkben - Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Győrött - alsós és felsős kategóriában versenyez egymással öt-öt csapat, a feladatok között kvízkérdések, gyakorlatias feladatok, háztartási, pénzügyi feladványok is szerepelnek.

A szegedi regionális középdöntő nyertese a Bonifert Domonkos Általános Iskola „Varázsceruza" elnevezésű csapata lett, akik májusban a budapesti döntőben folytathatják a versenyt. A felsős kategóriában második helyezett a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola. Az alsósok közül a legjobban a békés megyeiek szerepeltek: az első helyen végzett ugyanis a Békési Kistérségi Általános Iskola Kamuti Tagintézményének csapata.

A győztesek.
A győztesek.

A K&H Csoport a verseny során az első három helyezett csapatot, az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza. A győztes csapatot balatoni nyaralással, az iskolát öt számítógéppel, a felkészítő pedagógust pedig ajándékutalvánnyal jutalmazza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar angoltanár Szaúd-Arábiában

A gazdag államban csak az arab forradalom szelét érezték – Ott is meghirdették a Harag napját, de végül kudarcba fulladt. Tovább olvasom