Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szegedi jelöltek véleménye a vitáról

Ma este egy asztalhoz ül a Fidesz és az MSZP miniszterelnök-jelöltje – Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc vitája a kampány egyik legfontosabb rendezvénye. Kíváncsiak voltunk, vajon a szegedi jelöltek érvei ütközhetnek-e még nyilvános vitában?
Az 1-es választókerület jelöltjeinek március 30-án rendeztek már egy nyilvános vitát az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban. Az intézmény igazgatója által kezdeményezett találkozón Ujhelyi István (MSZP–SZDSZ), Bodó Imre (Fidesz–KDNP) és Molnár Gyula (Zöldek Pártja) tíz-tíz percben ismertethette programját, majd a közönség kérdéseire válaszoltak. Ujhelyi érvelését azonban bekiabálásokkal ellehetetlenítették, Bodót viszont megtapsolta a közönség. Ujhelyi István nem látja értelmét olyan újabb vitának, ahol nem az észérvek, hanem az indulatok dominálnak. Bodó Imre viszont szívesen ülne le újra vitatkozni a szocialista politikussal.

A 2-es választókerület Fidesz–KDNP képviselőjelöltje, Balogh László nem hátrálna meg a nyilvános vitától, de ilyenre eddig nem kapott felkérést. Szerinte a kihívónak, Sándor Klárának kellene kezdeményeznie az ügyben. Az SZDSZ–MSZP képviselőjelöltje csak megfelelő keretek között vitatkozna legfőbb riválisával, mert a Kónya–Pető vita óta fenntartása van az ilyen rendezvényekkel kapcsolatban. Szerinte előbb tisztázni kellene a feltételeket. Sándor Klára bátran kiállna riválisával, de erre az idő szűke miatt kevés esélyt lát.

A 3-as választókerület Fidesz–KDNP képviselőjelöltje, Kalmár Ferenc fejében nem fordult meg, hogy nyilvános vitára hívja szocialista ellenfelét, Botka Lászlót. Elmondása szerint legfőbb riválisa sem kezdeményezett disputát. Kalmár Ferenc szerint elegendő volt a szegedi televízióban és rádióban lefolytatott vita. Az MSZP–SZDSZ képviselőjelöltje azért nem látja értelmét a nyilvános disputának, mert szerinte ellenfelei nem a város ügyeiről vitatkoznak, hanem pártjuk országos programját mondják el, márpedig – Botka szerint – a választás Szegedről szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány exvezetők nélkül

Kampányában sem a jobboldal, sem a baloldal nem használja ki a rendszerváltás után megválasztott… Tovább olvasom