Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Szegedi kábítószer-terjesztők ítélete

Szeged - Helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság első fokon meghozott döntését a Szegedi Ítélőtábla abban az ügyben, amelyben három szegedi férfit bűnszövetségben, társtettességben elkövetett, jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés bűntettével vádoltak meg.
Az elsőrendű vádlott Bácskai Szabolcs és a másodrendű vádlott Vesmás Krisztián Béla egyaránt öt év fél év börtönt kapott, míg a harmadrendű vádlottat, Tóth Józsefet jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték.

Politikus fiai kerültek rács mögé

Lapunk 2004. július 28-i számában megírtuk: az ügy másod, illetve harmadrendű vádlottja a szegedi önkormányzat szocialista képviselőjének, Tóth Józsefnek a nevelt-, illetve édesfia. A képviselő kérdésünkre akkor úgy nyilatkozott: fiainak vállalnia kel a felelősségüket tettükért, ám a szülők mindvégig mellettük maradnak, hiszen a gyerekeik a mindenük.

Még 2004 elején Tóth József egy már működő kábítószert értékesítő hálózatot vett át, a kábítószer beszerzését biztosító holland kapcsolattal együtt. A szállítással Vesmást bízta meg, aki Bácskaival együtt vállalta a futár szerepét. Tóth József egy holland személytől SMS-ben rendelt meg marihuánát: egy hétkilós szállítmányért 21 ezer eurót fizetett, amit mindig a futár adott át az értékesítőnek Amszterdamban. Bácskai és Vesmás együtt rejtette el a csomagokat az utóbbi által lízingelt autóban. A szállítmányt a már említett értékesítő hálózaton keresztül szegedi, kecskeméti és budapesti terjesztőknek adták tovább. Ilyen módon 2004 áprilisa és júliusa között ötször csempésztek be drogot az országba. Július 20-án a magyar határon hét kiló marihuánával buktak meg. A három férfit 2007. április 4-i ítéletében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iván, a mini szarvas

Aki a verőfényes őszi napsütésben a Szegedi Vadasparkba látogat, ne lepődjön meg, ha séta közben… Tovább olvasom