Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Szegedi kiadók könyvheti újdonságai

Szeged - A szegedi könyvkiadók is számos kötetük megjelentetését időzítették a hamarosan kezdődő 80. Ünnepi Könyvhétre. A Tiszatáj gondozásában most jelent meg Baka István életműsorozatának befejező kötete, a Műfordítások 3. része.
Különlegességnek ígérkezik a Kossuth-díjas Tandori Dezső verseskötete, amely az elmúlt öt év termését gyűjti össze. Olasz Sándor főszerkesztő az előző Tandori-kötetükhöz hasonló nagy visszhangra számít. Jász Attila és Báger Gusztáv verseskötete, valamint Vörös László Kányádi Sándor pályakezdését bemutató tanulmánya szerepel még a szegedi irodalmi folyóirat újdonságai között.

A 15 éves Bába Kiadó a hagyományokhoz híven idén is közreadja a Szegedtől Szegedig antológiát. Majzik István ügyvezető igazgató lapunknak elmondta: a szélsőjobb előretörését mutatja be Benczúr Csaba Új magyar horogkereszt című kötete. Móra Ferenc két művét, Az aranyszőrű bárányt és a Betlehemi csillagot egy kötetben adják közre. Kollégánk, Horváth Dezső is új kötettel jelentkezik a Bábánál, ezúttal Láncainkat címmel.

Nagy érdeklődésre számíthat az egyik legsikeresebb szegedi kiadó, a Lazi könyvheti újdonsága: a 20. század egyik legragyogóbb szatirikus tehetsége, Evelyn Waugh Utolsó látogatás című regényét – a most futó új filmváltozat képkockájával a borítón – Ottlik Géza fordításában jelentették meg. A Füveskönyvek-sorozat részeként A katedrális kövei címmel Antoine de Saint-Exupéry gazdag életművének darabjaiból válogató gyűjteménnyel is jelentkeztek.

Olvasóink írták

 • 1. Byron67 2009. június 05. 00:08
  „A megnyitón készült képek:
  Panorámaképek:
  http://www.360cities.net/image/80-festive-book-fair-opening-szeged

  http://www.360cities.net/image/80-festive-book-fair-lazi-book-publisher-szeged

  http://www.360cities.net/image/80-festive-book-fair-opening-2-szeged

  http://www.360cities.net/image/80-festive-book-fair-szeged

  Normál fotók:

  http://www.panoramio.com/tags/K%C3%B6nyvh%C3%A9t+Szeged+2009/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kádliftet kapott ajándékba Ádám

Szeged - A 12 éves, mozgássérült Varga Ádámnak egyedi kádliftet ajándékozott Novák Jenő (64) szegedi… Tovább olvasom