Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Szegedi konzervadomány a dévai árváknak

Szeged - Csaknem 8 tonnát nyom az a közel 20 ezer konzerv, amelyből most várat építettek a szegedi egyetemisták. A konzerveket a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (EHÖK) és a Rotaract Klub Szeged szervezésében egy hónapja gyűjtik a dévai magyar árvaháznak az egyetemisták.
Az egyedülálló jótékonysági akció alapvető célja az árvaház 1500 gyermekének a támogatása, a várállítás ötlete csak akkor született, amikor az egyre több konzervet elkezdték praktikusan egymásra pakolni.

A spontán várépítéssel sikerült egy új magyarországi rekordot felállítani, iylen nagy várat ugyanis még senki sem készített konzervekből - mondta a Független Hírügynökségnek Sebestyén István, a Magyarországi Rekordok regisztrátora.

A szervezők azonban alapvetően nem erre készültek. Ők egyszerű karácsonyi meglepetéstnek szánták az összegyűjtött élelmiszert. Gábor Tamás, az EHÖK rendezvényszervező és kulturális bizottságának vezetője elmondta, hogy már korábban felvették a dévai magyar árvaházzal a kapcsolatot, ők mondták, hogy alapanyag-konzervre lenne szüksége az árvaháznak. Durván egy hónap alatt gyűlt össze a konzervvár.

Fantasztikus nagy ajándék ez az élelmiszer adomány, hiszen Böjte atyának és munkatársainak jelenleg 1500 gyermek étkeztetéséről kell gondoskodni Erdélyben, ami hatalmas nagy feladat - mondta a Független Hírügynökségnek Polareczky József, Dévai Szent Ferenc Alapítvány önkéntes munkatársa.

A várat még a napokban kartondobozokba csomagolják az egyetemisták, egy szegedi vállalkozó pedig ingyen vállalta, hogy az élelmiszert még Karácsony előtt elviszi a dévai árváknak.

Olvasóink írták

  • 2. Gábor Tamás 2007. december 22. 12:36
    „Köszönjük:) Viszont kívánjuk!”
  • 1. Szabó Gábor 2007. december 21. 14:15
    „Nagyon nemes cseleked azt hiszem. A Rotaractosok és az egyetemisták kitettek magukért. Ezúton is Kellemes Karácsonyt kívánok nekik és a dévai árva gyermekeknek egyaránt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös képviselő – hiteles, felkészült, szigorú

Szeged - Lakótárs is lehet ugyanolyan remek közös képviselő, mint egy házkezelő cég, ám óriási a felelőssége. Merthogy a képviselet manapság összetett szakma, a munka éjjel-nappal tart, a hála és a pénz pedig kevés. Tovább olvasom