Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Szegedi középiskolások internetes rádiója indult

Szeged - Elindult csütörtökön a suliradio.hu adása, a műsort 11-12. évfolyamos középiskolások, a nemzeti tehetségprogram keretében a Szegedi Tudományegyetemen létrehozott Sulirádió tehetségműhely diákjai készítik - tájékoztatott Krnács András oktató.
A fiatalok válogatáson kerültek be a programba, és februártól tanulják a rádiós műsorkészítést a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon. A tanárok a kar oktatói és a szakmában dolgozó vendégelőadók. Az órákon szó esik a korszerű elektronikus újságírásról, s a diákok megismerkedhetnek azokkal a technikai eszközökkel is, melyekkel interneten publikálható műsorok készíthetők. Munkájukat mentorok segítik, akik a kar médiatechnológus asszisztens szakos hallgatói.

A csütörtök délutáni első műsort a következő napokban számos követi még. A szerkesztett adásokat többször ismételik, illetve az archívumban később is elérhetők.

A világhálós generáció szokásaihoz alkalmazkodva a hallgatók megjegyzéseket fűzhetnek a műsorokhoz, és kedvenceiket a közösségi oldalakon is megoszthatják ismerőseikkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adta vissza a pártirodát az MDF, az MSZDP és Apró Juhász

Pártnegyed jöhet létre Szegeden a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője szerint. Tovább olvasom