Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Szegedi lány a sztárok között

Szeged - Tavaly még Lukács Gyöngyi „magyar hangja" volt a próbákon, idén már a szabadtéri megaprodukciójának, a Cigányszerelemnek főszerepét játssza a szegedi születésű, gyönyörű Rácz Rita. Egy jelenetben édesanyjával, Fekete Gizivel is színpadra lép, miközben leendő férje, Silló István dirigálja a darabot.
– Kedves a szívemnek Zórika szerepe, de meg is kell küzdeni érte – vallja Rácz Rita, aki július 3-án, 4-én, 10-én és 11-én lép színpadra az idei Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóprodukciójában, a Cigányszerelemben. – Egy vérbő lányról van szó, akit a családja igencsak rövid pórázon tart, ám Zórika szabadságvágya erősebb, ki akar törni a keretei közül.

A szépséges, elbűvölő hanggal megáldott Rácz Rita saját bevallása szerint ugyanígy a vad, szabad, kötöttségek nélküli életet választaná. – Biztos, hogy a szívemre hallgatnék, nem az eszemre. Bizonyos értelemben aktuális is számomra a szerep, hiszen az esküvőm előtt állok, augusztusban lesz a nagy nap. Leendő férje Silló István, a Cigányszerelem karmestere, rajta kívül még egy családtag szerepel az előadásban: édesanyja, a Szegeden oly népszerű Fekete Gizi. A Dóm téren még sosem lépett együtt színpadra anya és lánya.

Rácz Rita júliusban főszerepet énekel a Cigányszerelemben a Dóm téren.
Rácz Rita júliusban főszerepet énekel a Cigányszerelemben a Dóm téren.

Rácz Rita tavaly Kossuth-díjas operadívánk, Lukács Gyöngyi coverje volt a Marica grófnő próbái alatt. A Cigányszerelem főszerepét fantasztikus lehetőségnek tartja, már csak azért is, mert kiváló kollégákkal játszhat az előadásban: Stohl András, Gesztesi Károly, Bodrogi Gyula, Kovács Patrícia, Hollósi Frigyes és Molnár Piroska mellett kiváló operisták – Kiss B. Atilla, Frankó Tünde és Vadász Zsolt – lesznek a nyitóprodukció sztárfellépői.

– A próbákat már két hete elkezdtük, remek hangulatban folynak, nagyszerű előadást láthatnak majd a nézők – mondja Rácz Rita, aki nem csupán a nyári szerepe miatt örülhet, hiszen az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval egyik produkciójában, az Ariadné Naxosban című operában is elnyerte az egyik főszerepet.

Még várják a fesztiválkoordinátorokat

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni önkéntes fesztiválkoordinátornak a szabadtérire. Az izgalmas nyári munka során a koordinátorok betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, országosan népszerű művészekkel találkozhatnak. Fényképes önéletrajzot a fesztivalkoordinator@hotmail.com címre várnak. Bővebb információ a szabadtéri honlapján található.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélektánc Bozsik Yvette-tel a szegedi kisszínházban

Szeged - Lélektánc című produkcióját adja elő a Bozsik Yvette Társulat vasárnap 19 órától a szegedi… Tovább olvasom