Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Szegedi lány Cannes-ban

Hazatért Cannes-ból a szegedi diáklány, Hegyi Izabella, aki az egyik főszereplője a Filmkritikusok Hetére benevezett Friss levegő című alkotásnak. Bár újabb szerepajánlatot nem kapott, sokan gratuláltak játékához. Tegnap lapzártakor még nem tudtuk, hogy a film elnyerte-e az Arany kamera díjat.
A híres vörös szőnyegen a vetítés előtt nem vonulhatott fel, egy fénykép erejéig azonban oda tudott állni. Fotó: DM/DV
Hegyi Izabella négy napot töltött a francia tengerparti városban, Cannes-ban. A 18 éves szegedi diáklány kicsit fáradtan, de rengeteg élménnyel tért haza a hét végén.
– Mindennap éjfélkor értünk vissza a szállodánkba, másnap pedig már reggel elindultunk – mondta. – Interjúkat adtunk, részt vettünk a vetítéseken, vagy a parton felállított magyar pavilonban ültünk. Még városnézésre sem maradt időnk.

A Friss levegőt összesen hétszer mutatták be Cannes-ban. Kétszer Izabella is ott volt a vetítésen, mindkét alkalommal telt ház volt. A Filmpalota-beli, vörös szőnyeges bemutatóra azonban csak a rendezőt hívták meg. – Ez kicsit csalódás volt, mert nagyon készültem rá, de azért messziről megnéztem, ahogy Kocsis Ágnest ünneplik és fotózzák, emlékként pedig rólam is készült egy kép a híres szőnyegen.

A diáklánynak nem tetszett a fotósok és rajongók tülekedése, akik azonnal megindultak, ha felbukkant egy sztár. Éppen ezért neki eszébe sem jutott, hogy a kordon közelébe férkőzzön, így egyedül Penélope Cruzról sikerült egy távoli képet készítenie. Rajta kívül látta még Pedro Almodóvart is. – Meg nagyon sok olyan embert, akit sokan körülálltak autogrammért és fényképért, úgyhogy valószínűleg híresek, én azonban nem ismertem őket – tette hozzá nevetve.

A bemutatók után mindig volt lehetőség kérdéseket feltenni a szereplőknek és az alkotóknak. A Friss levegő kapcsán a legtöbben a filmben felbukkanó két fő szín, valamint a légfrissítő szimbolikus jelentéséről érdeklődtek. Izabellától pedig sokan megkérdezték, hogyan készült erre a filmszerepre, és sokat kellett-e változnia hozzá. Külön interjút egy tévétársaság készített vele: az arab Al Jazira televízió.
– Volt egy francia néni, aki Kocsis Ágnes másik filmje, a Vírus vetítésén felismert, és közös fényképet készített velem. Az nagyon jólesett – mesélte Izabella.

A Cannes-ban töltött négy nap alatt a szegedi diáklány rengeteg magyar filmkészítővel és rendezővel ismerkedhetett meg, újabb szerepajánlatot azonban egyelőre nem kapott. Arra azonban nagyon büszke, hogy a filmet több ország is megvásárolta, így nem csak a hazai és a cannes-i közönség láthatja. – Ezenkívül több fesztiválra is meghívták a filmet. Az már biztos, hogy egy másik francia szemlén, valamint Londonban és Karlovy Varyban is levetítik a Friss levegőt – tette hozzá Izabella, így elképzelhető, hogy hamarosan újra csomagolhat a szegedi diáklány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállításrendezők nagy álma

Milliárdos festményeket foghatnak kezükben, mégsem ezt tartják a legkülönlegesebbnek munkájukban a… Tovább olvasom