Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Szegedi lufiszobrász

Szeged - Mikulást, tündért, de AN2-es repülőgépet is formázott már lufiból a szegedi Szailer János. Tíz évvel ezelőtt készítette legelső alkotását, azóta több száz darab dicséri keze munkáját. Szobrait külföldön is megismerhették: évente átlagban kétszer nemzetközi versenyen vesz részt.
Indult már Antwerpenben, Amszterdamban, Brüsszelben és Firenzében is. Utóbbi városban négy évvel ezelőtt második helyezést ért el. Itt négyezer lufiból fáraót mintázott.

Szailer János és felesége (balról) amerikai barátaikkal. Firenzében második helyezést értek el a fáraót mintázó lufiszoborral. Fotó: DM/DV

A lufiszobrász bármit elkészít, amire megkérik: formázott már mérleget jogidiploma-osztóra, ember nagyságú kertészt, vadászt, puskával a kezében, akinek a lábánál nyulak kártyáztak, hercegnőt és motort is. A monumentális szobrok mellett kisebb figurákat is hajtogat. Több mint ötven darabot fejből elkészít, akár csukott szemmel is. Ottjártunkkor egy kutyát mintázott meg mindössze néhány másodperc alatt a háta mögött tartott kezekkel. Tudományával zenés bemutatókon is részt vesz, ahol egy zeneszám alatt több figurát is elkészít a szegedi dekorstúdió tulajdonosa, akinek eredeti foglalkozása gépgyártástervező.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai árképzéssel vádolja Botkát a Fidesz

Szeged - Szegeden politikai árképzést tervez megvalósítani a városvezetés – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Gyimesi László az önkormányzat három évre szóló tarifaemelése kapcsán. Tovább olvasom