Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Szegedi öreg rockerek ünnepe

Másfél évtizede alakult meg Szegeden az öreg rockerek klubja. Az örökifjú zenészek augusztus 11-én a Forrás kertjében fergetegesnek ígérkező bulival köszöntik a Tisza-parti rockbarátokat.
Zenementő kommandó. Ha egy kis harciasságot is szeretnék belopni ebbe az írásba, akár e névvel is illethetném a szegedi öreg rockereket. A hatvanas években egyik bulit a másik után rendező, fergeteges hangulatot teremtő szegedi zenészek egy csoportja ugyanis éppen a szórakozóhelyekről kiszoruló élőzene felélesztése érdekében szövetkezett a 90-es évek elején.

Ekkoriban a nagyapakor felé araszoló rockerek többsége már szögre akasztotta a gitárját, legfeljebb egy-egy sör mellett nosztalgiáztak a régi szép időkről. Ebből a múltidézésből lett elege Kelemen Istvánnak, aki 1992-ben megszervezte a 60-as évek legendás trióját, a Hatkéz névre hallgató bandát. Rakovics István és Kőszegi Mátyás közreműködésével felcsendültek – többek között – Cream- és Jimmy Hendrix-nóták egy szabadtéri koncerten a szegedi megyeháza előtt.

A siker már csak azért sem maradt el, mert olyan sztárok is színpadra léptek, mint a felejthetetlen humorista Boncz Géza, és Nádas György. Ők biztatták az öregedő rockereket: ilyen kezdés után hajrá, folytassátok, fiúk! Nem sokkal később már az egykori Kristály és kortársai léptek fel az újszegedi sportcsarnokban, majd mind több rendezvénnyel hívta fel magára a figyelmet az öreg rockerek társasága az elmúlt tizenöt év alatt.

Lendületéből semmit sem veszített ez idő alatt a bulik szervezője Kelemen István, mint ahogy rockcsapatuk, a PRT is ott tépi a húrt minden öreg rockeres koncerten. Felsorolni is képtelenség, hány zenész szórakoztatta még rajtuk kívül a szegedi publikumot a másfél évtized alatt, miközben egyre nagyobb teret engedtek az ifjabb generáció tehetséges képviselőinek is. Így lesz ez augusztus 11-én is, amikor megalakulásuk 15. évfordulóján örömzenére állnak össze a szegedi öreg rockerek az újszegedi Forrás Szálló kertjében. A PRT mellett táncra hív majd a Drink Panthers, a Juniolds-Boogie és a Riverside is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden szabályt megszegnek a szegedi autósok

Szegeden közlekedési káosz van. A megyei főkapitányság közlekedési osztályának vezetője tompít: a… Tovább olvasom