Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Szegedi ösztöndíjak

Szombati lapunkban számoltunk be arról a tandíj-támogatási indítványról, amit több szegedi ifjúsági szervezet közös javaslataként juttatnak el Botka László polgármesternek, vagy – kedvezőtlen fogadtatás esetén – Haág Zalán István önkormányzati képviselő, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szegedi elnöke költségvetési módosító indítványként terjeszt a közgyűlés elé.
Szombati lapunkban számoltunk be arról a tandíj-támogatási indítványról, amit több szegedi ifjúsági szervezet közös javaslataként juttatnak el Botka László polgármesternek, vagy – kedvezőtlen fogadtatás esetén – Haág Zalán István önkormányzati képviselő, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szegedi elnöke költségvetési módosító indítványként terjeszt a közgyűlés elé. A javaslattal kapcsolatban közleményt adott ki Vécsey Ágnes, az önkormányzat sajtófőnöke: „Haág Zalán István önkormányzati képviselő (IKDSZ) sajtótájékoztatóján szorgalmazta, hogy a tehetséges, szegedi születésű egyetemi, főiskolai hallgatók városi ösztöndíjban részesülhessenek.

A képviselő úr bizonyára nem tájékozódott eléggé, mielőtt nyitott kapukat kezdett döngetni, hiszen Szeged városában évek óta kétféle ösztöndíjra is lehetősége van a szociálisan nehéz helyzetű, illetve jól tanuló egyetemistáknak, s ezek összege jóval nagyobb, mint a vázolt konstrukcióé, ráadásul évről-évre növekszik. A Bursa Hungarica-ösztöndíjra nehéz anyagi körülmények között élő, a Szeged-ösztöndíjra kiválóan tanuló, szegedi lakhellyel rendelkező hallgatók jelentkezhetnek, és összesen több százan részesülnek egyik vagy mindkét támogatási formából."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpezsdítő buborékok

Új sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban… Tovább olvasom