Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szegedi parkolójegy Temesváron

Harmadik alkalommal rendezett közös testületi ülést Szeged és Temesvár. A két testület a romániai városban tegnap délután döntött a parkolási rendszerek összehangolásáról és elfogadták a két város állatkertjeinek együttműködéséről szóló nyilatkozatot.
A temesvári parkolóbérletek és jegyek érvényesek lesznek Szegeden és fordítva – erről döntött tegnap a romániai városban megrendezett közös testületi ülésén a Tisza-parti és Bega-parti város közgyűlése. A javaslatot Forrai Gábor, a Szepark parkolási üzletág igazgatója ismertette, és mindkét testület elfogadta azt. Temesvár egyébként már korábban átvette a Szegeden használatos pakolási rendet.

A két város most harmadik alkalommal megrendezett közös ünnepi ülésén Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója beszámolt a Tisza-parti város és a palicsi állatkert közötti sikeres együttműködésről, majd javasolta: terjesszék ezt ki a temesvári állatkertre is. A cél – többek között – az, hogy mindhárom vadasparkban egy Kárpát-medence bemutatót építsenek, valamint közös természetvédelmi, oktatási programokat szervezzenek. Szeged segítséget nyújt a temesvári állatkert újjáépítésében is. A képviselők megszavazták a javaslatot.

Az ülés után Botka László és Gheorghe Ciuhandu, a két nagyváros polgármestere sajtótájékoztatót tartott. Szeged első embere elmondta: a két város közötti együttműködés az elmúlt években túllépett a protokolláris kereteken, és valódi, gyakorlati haszonnal jár. A közös munkát példaértékűnek nevezte.

A testületi ülés előtt a két polgármester megnyitotta Marcel Neag Szeged-fotókból álló tárlatát. A szegedi városatyák ma este érkeznek haza Temesvárról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet múzeumigazgatót választani

Elhárult minden akadály: kilenc hónap után kiírhatja a megyei önkormányzat a Móra Ferenc Múzeum… Tovább olvasom