Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Szegedi rendőrök a hajléktalanokért

Szeged - A Csongrád megyei rendőrök a karitatív szervezettekkel, valamint krízis központokkal feladataikat összehangolva hajléktalanokon segítenek.
A fedél nélkül élők fokozottan ki vannak téve az időjárásnak, és a fagyos, hideg éjszakák akár az utcán alvó személyek életébe is kerülhetnek - áll a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság közleményében.

A rendőrök karitatív szervezetek képviselőivel, aktivistákkal közösen a késő esti és az éjszakai órákban felkeresik azokat a helyeket, ahol hajléktalan személyek előfordulhatnak.

A járőrök tájékoztatják a hajléktalanokat azokról a karitatív szervezetekről, amelyek szolgáltatásait a városban igénybe vehetik, továbbá a közelben található hajléktalan szállókról, melegedő helyekről is. Amennyiben segítségre szorulnak, intézkednek állapotuknak megfelelő intézménybe történő juttatásában. Szükség esetén mentőt, vagy kríziskocsit hívnak - közölte a delmagyar.hu-val Pál János sajtószóvivő.

Olvasóink írták

 • 12. egal 2009. január 10. 14:42
  „Szépen hangzanak ezek a tervek,de nem csak a polgármestertől kell várni,hogy megoldja a hajléktalanok helyzetét. SzolidaRitás? Ott kezdődik,hogy nem megyünk el egy földön fekvő ember mellett,akár kánikula van,akár mínusz 5 fok.”
 • 11. comet 2009. január 10. 14:37
  „Ha a rendőrségünk a bűnüldözés terén kétszer, a tömegoszlatás terén pedig fele olyan hatékony lenne mint amilyen, akkor nem kéne ilyen PR gyanús híreket pufogtatni, mert nem lennének akiket ilyen embertelen módon ítél halálra a szociális hálókat szétszaggató magyar valóság.”
 • 10. flexsnake 2009. január 10. 12:12
  „A polgármester olyan dolgokat tesz ami látványos.Egy szociális bérházat nem lehet országos szinten mutogatni.De egy gőzfürdőt például lehet, abba lehet pénzt rakni.Ez mindenhol így müködik.Változás meg addig nem lesz míg le nem cserélődik a vezetés, a jobb is meg a bal is.Mert ha valaki most kerül olyan posztra, megeszik az ott lévő vadak.”
 • 9. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 10. 11:14
  „Hát bizony -bizony nem szabad könnyelműen ítélkezni a hajléktalanokról mert mindannyian előtte állunk! Nem sok kell ám hozzá.”
 • 8. vmagdi 2009. január 10. 08:57
  „minden társadalomnak erősebb és gyengébb tagjai (és ezt fizikális és mentális kondicióra is értem) és működnie kell egy szolidalitásnak , már önvédelemből is ha már a lelkiismeret nem működik, ugyanis előfordul, hogy azért támadnak vagy rabolnak, betornek, mert éhesek vagy fáznak vagy mert kilatastalannak erzik a helyzetuket es mar a borton is jobb alternativa. Nos kedves szajukat huzo polgartarsaim, ezeket az embereket bizony meg kell segitenunk, akar a gyerekunket, ha teszik ha nem.
  A varosban szep szamaml vannak olyan helyek, amik egyebkent uresen rohadnak, lasd a szilleri kornyeken (nem jut eszembe milyen utca, regen aruhaz volt, vagy az arboc utcai haz, amit allitolag 800 ezerert oriztetnek!! fiktiv!!! az ablakit mar kezdik jol betorogetni.. de talan -13 fokban meg ez is jobb mint az erdo.
  Azonkivul, nagyszaju "adofizetok" soha senki nem tudja a sorsat.
  Sok hajlektalan kerult anno az utcara azert es csak azert mert elvalt, az asszonyra hagyta a alkast, o elment munkasszallasra, aztan megszunk a munka is es a szallas is mert eladtak.... ilyen nagyon egyszeru am elveszteni az egzisztenciát, es teljesen lecsuszni, anelkul hogy egyebkent bunozo lennel... de estleg konyneb belesodrodhat. Aki az adoforintjait felti, gondoljon bele, hogy az elel mennyire kegyes hozza, hogy internetezhet, anelkul, hogy iylen problémája lenne.

  Egyébként én egy szegedi telefonszámot vártam. Ez azt igazolja, hogy szegeden NINCS krizisközpont. Miért?????”
 • 7. hazaipalya 2009. január 10. 08:05
  „a pmesternek kéne vmit tennie de azt várhatjuk.gözfürdö jobban érdekli .”
 • 6. flexsnake 2009. január 10. 01:08
  „Ingyen senki nem csinál semmit, ők meg nem tudják megfizetni.Dolgoztam olyan helyen ahol napi szinten voltam köztük, némelyik nem érdemli meg hogy segítsen az ember rajta.
  Ha a kormány költene a lakosságra, beleértve a hajléktalanokat is akkor lehetne olcsó bérházakat építeni gyorsan építhető házakat.Ez egy állami beruházással megoldhato lenne és akár az épitkezéseken foglalkoztatni is lehetne azokat akik alkalmassak a munkára.Cserébe rendes fizetés és ellátás is jutna.Az egész szép meg karitatív vagy nevezzük akárminek de ki fizeti meg?
  Majd feri a zsebéből vagy a másik oldal milliárdosai?Szerintem senki.”
 • 5. yesyes 2009. január 09. 21:51
  „Döbbenet, hogy a XXI.-ik században egyáltalán vannak hajléktalan emberek, s mi akik embernek érezzük magunkat, hagyjuk megfagyni őket.
  Nem improvizatív megoldások, hanem véglegesek kellenek.
  Egyszerűen, és olcsón, ha megmaradt, kimaradt építőanyagokból is, vagy vályogtéglából, valami kicsi, 20 nm2-es kis fűthető házacskákat, ahonnan újra kezdhetnék életüket.
  Van építőiparos vállalkozó? Vannak önkormányzatok?
  Hm.
  yesyes”
 • 4. PEPE 2009. január 09. 21:09
  „Szegeden a Sás utcai Petöfi telepi átjárónál, az erdőbe, jobb és bal oldalt, közel a csatorna parthoz több halyléktalan lakik sátrakba. Kérem nézenek rájuk ,nehogy baj legyen”
 • 3. tekila007 2009. január 09. 20:46
  „Regionális Hajléktalan Diszpécserszolgálat
  Tel.: 76/485-582 (Kecskeméten csörög, ők értesítik a szegedieket)
  Telefonügyelet: folyamatos, 24 órás szolgálat
  Őket hívják a rendőrök is.”
 • 2. vmagdi 2009. január 09. 20:17
  „Tehát: várom a krízisközpont telefonszámát!!!!!!!!!”
 • 1. vmagdi 2009. január 09. 20:16
  „Bár a cikk név nélkül íródott, én azért szeretnék ide kapni egy KONKRÉT telefonszámot. Ugyanis a fent említett krízisközpont nem létezik , azaz, vagy Pál János úr hazudik, vagy ha van, akkor saját kollegái se tudnak róla, legalábbis a szenteste szolgalattevő 12-es ügyeletvezető nem.
  Ő határozottan állította, hogy Szegeden ilyen krizisközpont nincs, telefonszámot nem tudott adni és csak többünk, többszörös ide-oda telefonálása és erőszakosságunk vezetett eredményre, amikor is egy bajba lévő hajléktalanhoz kértünk segítséget.
  Na most a DM-nek ha valamivel foglalkoznia kellene, akkor az az, hogy a mi kis városunk polgárai pontosan tudja az ilyesfajta dolgokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai modell szerint tanítanák a fogorvos jobbkezét

Szeged - Minőségi változást hozhat a hazai fogászati ellátásban az a szegedi kezdeményezés, amelyben… Tovább olvasom