Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Szegedi séta riksataxival

Szeged, SZIN 2008 - A gépi testmosó mellett további luxusszolgáltatást is igénybe vehettek a SZIN résztvevői: riksán szállíttathatták haza magukat.
Míg Indiában, Kínában és néhány éve már Budapesten is népszerű ez a típusú közlekedés, Szeged utcáin talán most gurult először ilyen szerkezet. Egyesekben nosztalgiát keltve az évekkel ezelőtt a Stefánián fel-alá tekerhető négyes kerékpár iránt.

A riksa azonban még annál is sokkal bulisabb. S hogy miért? – Mert nem fárad el az utas. Mert csomagtartó is van rajta. Mert ki lehet hányni belőle – kaptuk a válaszokat. Utóbbinak valószínűleg nem nagyon örült volna az átalakított kerékpár tekerője, de szerencsére nem is történt hasonló kis baleset. Mással azonban megviccelték Pretz Dániel öccsét, Ármint a SZIN-ezők. Három nagy darab fiatalember több ezer forintot riksataxizott el: fel-alá húzatták magukat a Belvárosi hídon.

Pretz Dániel naponta több mint 60 kilométert tekert a SZIN-ezőket húzva. Fotó: Karnok Csaba
Pretz Dániel naponta több mint 60 kilométert tekert a SZIN-ezőket húzva. Fotó: Karnok Csaba

A tarifa egyébként megegyezésen alapult. Általában az állomásról a Partfürdőig 500 forintért hozták el az embereket. A fiúk pestiek. A fárasztó munka alatt – naponta 60 kilométert tekertek – annak örültek, hogy az alföldi városban kevés az emelkedő.

Olvasóink írták

  • 1. potter 2008. szeptember 07. 13:17
    „Nagy vagy HEKI!!!!! CBI!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy órát kell várakozni Röszkénél

Röszke - Négyórás várakozás alakult ki a röszkei határátkelőnél vasárnap délre a Magyarországra… Tovább olvasom