Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Szegedi szabadtéri játszóház

Kicsik és nagyok kipróbálhatják, hogy milyen volt 75 évvel ezelőtt játszani. A jubileumi, 75. szabadtéri játékok szervezői összefogtak a Százszorszép Gyermekházzal, és az előadások előtt a Rerrich Béla téren kínálnak szórakozást szülőknek és gyerekeknek.
A múlt század harmincas-negyvenes éveinek hangulatát idézi az a játszóház, amit a Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumára, a dómszínpadhoz közeli Rerrich térre szerveznek, az idén erlőször.
– Minden előadásnapon 16 és 20 óra között várjuk a szülőket és gyerekeket közös játékra, ezzel is felhívjuk a figyelmet az előadásokra és a kevésbé ismert Rerrich Béla térre – mondta Orbán Hédi, a Százszorszép Gyermekház igazgatója. Rerrich Béla műépítész a huszadik század első felében élt, az ő nevéhez fűződik többek között a Dóm tér kialakítása is.

A több tucat játékkal egyszerre akár hatvanan is bíbelődhetnek a kétszáz négyzetméteres területen. A libikóka bizonyára folyamatos mozgásban lesz, de járhatnak gólyalábakon, egyensúlyozhatnak fakarikán és hengereken a látogatók. Ki lehet próbálni a különböző asztali és már régóta ismert táblás társasjátékok – például a Ki nevet a végén? – kinagyított változatát. A játékok főként fából készültek, alkalmasak egyensúlyérzék, számolási, valamint manuális készségek fejlesztésére. A fő látványosság a „beledugom a fejemet fényképezős játék", melynek lényege, hogy egy korabeli festmény mögé állva néhány percre királylánnyá változhatunk.

A játszóház ingyenes, és csak a szabadtéri játékok előadásai előtt működik. Így tegnap délután négytől már bárki kipróbálhatta.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz titkolja megyei listáját

A Fidesz is eldöntötte, kiket indít a megyei önkormányzati választásokon, a listát azonban később… Tovább olvasom