Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Szegedi szafari a vadasparkban

Szeged - Együtt „pózolt" tegnap a kamerának a szegedi zsiráfcsapat – Nuru, Thabo és Luke mostanra teljesen beilleszkedett új környezetébe.
A „srácok" két németországi állatkertből érkeztek egy nemzetközi tenyészprogram keretében. A szegedi szakemberek feladata az, hogy megtanulják, hogyan kell tartani ezeket az állatokat. Később egy-két hímet nőstényre cserélhetnek.

A Zsiráf-ház mai ünnepélyes megnyitóján nem csak Nuruval, Thaboval és Luke-kal találkozhatnak a látogatók. Bemutatkozik a Zsiráf-ház többi lakója is: két Hartmann-hegyizebra, egy ritka afrikai varánusz (Varanus ornatus), csupasz turkálók, afrikai törpeegér, királypiton és a leopárd teknős.

Nuru, Thabo és Luke ma délelőtt 11 órától mutatkozik be a látogatóknak. Fotó: Schmidt Andrea
Nuru, Thabo és Luke ma délelőtt 11 órától mutatkozik be a látogatóknak.
Fotó: Schmidt Andrea

A „A Szegedi Vadaspark Látogatóbarát fejlesztése" névre keresztelt, közel 130 millió forint összköltségű projekt keretében nemcsak a ház épült fel, hanem többek között infopultot hoztak létre, akadálymentesítették a honlapot, bővítették a webkamera-rendszert. Az épületben büfé is működik, mellette játszóteret rendeztek be a gyerekeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaméleonként változtatja külsejét Tóth Enikő

Túró Rudi, ásványvíz, álláskereső honlap reklámjában is szerepelt már Tóth Enikő Mária. A 26 éves lány kaméleonként változtatja külsejét - szakmájában ez a siker egyik feltétele. Tovább olvasom