Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Szegedi Tudományegyetem: A rektor nem vállalt és nem is vállal politikai szerepet

A Szegedi Tudományegyetem visszautasítja a szegedi városvezetés lapjának, a szeged.hu-nak az egyetem rektorát méltatlanul támadó, az egyetemet a politikai küzdelmekbe bevonni szándékozó állításait.

A Szegedi Tudományegyetem visszautasítja a szegedi városvezetés lapjának, a szeged.hu-nak az egyetem rektorát méltatlanul támadó, az egyetemet a politikai küzdelmekbe bevonni szándékozó állításait. A hírportál állításával szemben tény, hogy Rovó László rektor semmiféle politikai szerepet sem vállalt eddigi tevékenysége során, és ilyet a jövőben sem tervez. A szeged.hu megpróbálja megfélemlíteni és megbélyegezni az egyetem azon dolgozóit, akik nem támogatják Botka László polgármester politikáját.

A Szegedi Tudományegyetem nem politikai közösség, hanem oktatók, kutatók, orvosok, egészségügyi dolgozók és ezek munkáját segítő munkatársak közössége. A Szegedi Tudományegyetem továbbra is kiáll a hivatalos dokumentumaiban rögzített világnézeti és politikai semlegesség elve mellett. Határozottan visszautasítja egyes újságírók azon törekvését, hogy beavatkozzanak az egyetem életébe, és nyomást gyakoroljanak az egyetem szenátusának döntéseire. Nem Rovó László »tolja« a propagandát, amint azt a szeged.hu állítja – ő ugyanis betegeket gyógyít –, hanem a szeged.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarítják Szegedet a hétvégén, útlezárásokra számíthatunk - térképen mutatjuk, merre

Takarítják Szegedet a hétvégén, útlezárásokra számíthatunk - térképen mutatjuk, merre
Azokon az utcákon, amelyeket érint a takarítás, a forgalmi sávok mellett a parkolókat, az… Tovább olvasom