Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Szegedi üzenetek Montrealba

Szegedről is továbbítottak üzeneteket a montreali ENSZ-klímakonferencia helyszínén felállított üzenőfalra a környezet állapotáért aggódó emberek – környezetvédő szervezetek révén.
A világ minden tájáról folyamatosan érkeznek „klímaüzenetek" a kanadai városban zajló ENSZ-klímakonferencia helyszínének közelében létrehozott, félszáz méter hosszú, négy méter magas üzenőfalra. A falapocskákra festett, színes képek minden nap más-más, az éghajlati tárgyalásokhoz kapcsolódó mondattá formálódnak. Az első mondat – a nagy jelentőségű kiotói jegyzőkönyvre való utalásként – ez volt: „Újítsátok fel ma Kiotót!"

Az akciót – melynek célja, hogy ráébressze a kormányokat, hogy az embereket nagyon foglalkoztatja a globális éghajlatváltozás – a Föld Barátai nemzetközi szervezet kezdeményezte. A szervezet Magyarországon a Magyar Természetvédők Szövetsége elnevezésű tagszervezete révén tevékenykedik, és a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület is segíti. A szegedi üzenetek ennek az egyesületnek a közvetítésével jutottak el Kanadába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged látványa az égből és az űrből

A Szeged belvárosáról, 700 kilométeres magasságból készült űrfelvételt is láthatják az érdeklődők az… Tovább olvasom