Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Szegedi versenyző a Megatánc-elődöntőben

Egy szegedi táncos már biztosan továbbjutott a Megatánc elődöntőjébe. Török Ildikó produkciója ugyan nem került be a keddi adásba, a műsor végén szerepelt a neve azok között, akiket a zsűri kiválasztott. A húszéves lány csupán öt éve foglalkozik komolyan a tánccal, a tehetségkutatóba kíváncsiságból jelentkezett.
Török Ildikót kiválasztotta a zsűri. Fotó: TV2/Hornok Ildikó
Útjára indult kedden este a TV 2 új tehetségkutató versenye, a Megatánc, melyben az ország legjobb táncosát keresik. Az első adásban a zsűri számára legfárasztóbb válogatásrészből kaphattak ízelítőt a nézők: több ezer jelentkező közül kellett megtalálni azokat, akik nem csak gondolják magukról, hogy tudnak táncolni. Negyvenegyen jutottak az elődöntőbe, a társaság felét azonban csak a jövő héten ismerhetik meg a nézők. Egy szegedi arc is feltűnt a kiválasztottak között, Török Ildikóé.

A húszéves lány a Szegedi Tudományegyetem közgazdász szakos hallgatója. Mint mondta, már általános iskolában elkezdett táncolni, igazán komolyan azonban csupán öt éve foglalkozik ezzel a művészeti ággal. Éppen ezért nem reménykedett semmiben, amikor benevezett a Megatáncba, egyszerűen új élményeket akart szerezni, illetve tánckultúráját szerette volna fejleszteni.

Ildikó a válogatáson dzsesszt táncolt, ez a műfaj áll a legközelebb hozzá. Produkciója végül nem került adásba, de ezt nem bánja. Mint elmondta, nem egy exhibicionista alkat. – Lehet, hogy ez nagy hiányosságom, hiszen ez a műsor országos ismertséget hozhat, ha a döntőbe kerülök. De remélem, ezzel sem lesz majd problémám.

A zsűri egyébként egyetlen dolgot fűzött hozzá a szegedi táncos előadásához: látszott, hogy nagyon izgult. – Furcsa helyzet volt – mesélte Ildikó. – Olyan, mint amikor az ember bemegy vizsgázni, és feszült, mert nem tudja, mi vár rá odabent. Ez látszhatott rajtam. De a második körben, amikor már csoportos bemutatót tartottak azok, akiket a zsűri visszahívott, ez az izgalom teljesen elmúlt.

Személyesen

A döntnökökről a szegedi lánynak csupa pozitív tapasztalata van. És bár a zsűri egyik tagja, Juronics Tamás szegedi, Ildikó számára ez nem jelentett különösebb megnyugvást, hiszen – bár természetesen ismerte a táncos-koreográfus munkáit – korábban soha nem találkozott vele személyesen, így ő is ugyanolyan „idegen" volt számára, mint a többiek.

A Megatánc hatalmas lehetőség a táncosoknak, hiszen az országos ismertség egyrészt minden döntős karrierjét segítheti, a legjobb, az év táncosa pedig egy New York-i tánciskolába nyer három hónapos ösztöndíjat. Ehhez persze Ildikónak a legjobb 16 közé kell jutnia. Hogy ez sikerül-e neki – két hét múlva kiderül.

A mostani adásból megismert elődöntősökhöz a jövő héten újak csatlakoznak. Összesen negyvenegy táncosban látott a zsűri elegendő fatáziát – ők ezután egy kurzuson vesznek részt, ahol ötfajta tánc koreográfiáját tanulják meg. Hogy ki kerül a végső, 16 fős döntőbe, azt ezt követő „vizsga" dönti el, ahol – ahogyan mondjuk az érettségin is – a megtanult táncokból bármit kérhet tőlük a zsűri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb húsz dolgozó távozik a tanárképzőről

Noha a tanév már elkezdődött, az egyetemi tanárképzés átalakulása folyamatos. Május óta hatvanan… Tovább olvasom