Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szegediek és a Városi Fogyókúraverseny

Szeged - A mai alkalommal kicsit rendhagyó módon jelentkezünk: nemcsak írunk, tájékoztatunk bizonyos egészségügyi, életmódbeli problémáról, hanem kezdeményezünk is.
Tesszük ezt a nagy ünnepi lakomák és újévi fogadalmak előtt. Tesszük ezt azért, hogy minél többünknek egy kicsit egészségesebben teljen a 2009-es esztendő. 2009. január 5-étől VIII. alkalommal indul a Szeged városi fogyókúraverseny a városi sportcsarnokban!

Nyolcadik alkalommal verseng a város apraja nagyja a városi fogyókúraversenyen. Az elnevezés nem a legjobb, ezt mi is tudjuk, de erre felkapják a fejüket az emberek és mint tudjuk a motiváció nagyon fontos! Magyarország ebben az évben az „előkelő" 3. helyet viszi Európában a lakosság elhízottsága terén. Főleg a 12-35 év! közötti lakosok és az idősebb, nyugdíjas korosztály vezet a listán. Kétségbeejtő, hogy némely médium azt sugallja: micsoda öröm és boldogság nagy súlyfelesleggel élni, és mennyire negatív kritikát kap egy olyan ember, aki az egész életében oda tudott, s akart figyelni az egészségére, a külsejére, ezzel példát mutatva többi embertársának. Mi edzők és életmód-tanácsadók azért tanulunk és képezzük magunkat, hogy szakszerű segítséget tudjunk nyújtani azoknak, akik az élet egyéb fontos területein, szakmáikban foglalkozásaikban remekül megállják a helyüket, de ezen a téren irányításra szorulnak.

Egyre több fiatal szorul edzői segítségre. Fotó: Miskolczi Róbert
Egyre több fiatal szorul edzői segítségre.
Fotó: Miskolczi Róbert

Ez egy városi megmozdulás, aminek tradíciói vannak, és aminek segítségével évek óta egyre több és több laikusnak tudunk segíteni az egészséges életmóddal kapcsolatban. Ebben a megmozdulásban évek óta partnerünk a Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a Szegedi Egyetem orvostudományi kara. Azt mindenki tudja, hogy a túlsúly kialakulásában vezető szerepe van a mozgáshiánynak.

Mi nem csodaszereket, csodamódszereket, kapszulákat, csodatablettákat hirdetünk és értékesítünk, hanem képzett szakemberek segítségével a mozgás különböző fajtájával ismertetjük meg a vendégeket, egyéni igény szerint, figyelembe véve a fizikai, fittségi állapotot, az életkort, a nemet és a ráfordított, rászánt időmennyiséget.

Ezzel a mozgásterápiával – és hangsúlyozom, nem csodakapszulával – már Szegeden több száz ember él azóta egészségesebben, anyagi helyzetükre jelentős terhet rovó hatalmas gyógyszerszámlák nélkül, 20-30-40 kiló mínusszal, és sokkal jobb kedvvel! A mozgás öröm, „a láb, mindig kéznél van" és a közös célokért vívott mozgás, mindig sokkal könnyebb egy csoportnak, mint egy embernek külön-külön! Válassza tehát a szakmai minőséget! Ne várjon tovább!

Kovács Éva vezetőedző,
a Park Egészségközpont partnere

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi kapcsolatokat is erősít a közös főzés

Szeged - Hal a tortán, Vacsoracsata, Stahl konyhája: óriási népszerűségnek örvendenek Magyarországon… Tovább olvasom