Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Szegednél várhatóan ma tetőzik a Tisza

Ma tetőzik várhatóan Szegednél a Tisza. A Maros apad, a Hármas-Körös áradása tegnap tetőzött. Továbbra is nagy területek vannak belvíz alatt, a védekezés folyamatos. Domaszéken még mindig harmadfokú a készültségi fokozat – az egész országban csak négy település területén van szükség ilyen mértékű elhárításra.
Séta és tocsogás a rakparton. Fotó: Karnok Csaba
Várhatóan ma tetőzik Szegednél a Tisza, 610 centi magas vízállással – tudtuk meg Kemény Lászlótól, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság műszaki ügyeletesétől. A Maros nem fokozza az áradásveszélyt: a minap már Makónál megtörtént a tetőzés, 276 centivel, s tegnapra már 265 centire csökkent a vízmagasság. Várhatóan nem is következik a közeljövőben a Maroson újabb áradás, a vízgyűjtő területről nem érkezett jelzés számottevő csapadékról.

A Hármas-Körös Szarvasnál tegnap tetőzött, 751 centivel, ezen a folyón elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben – a többi folyón nem volt szükség árvízvédelmi fokozat elrendelésére eddig. A következő napokban nem várható sok csapadék a vízgyűjtő területen, és ezer méteren felül egyelőre nem olvad – tehát nem is következhet be újabb áradás.

A belvízhelyzetet továbbra is a teljes erővel történő védekezés jellemzi. Domaszéken még mindig harmadfokú a készültségi fokozat – az egész országban csak négy település területén van szükség ilyen mértékű elhárításra.


Szőregen is belvíz

Szőregen lakóházakat, udvarokat, rózsakertészeteket veszélyeztet a belvíz. Iványi Aurél, a városrész önkormányzati képviselője fölhívja a szőregiek figyelmét: akinek területén belvíz szivattyús belvíz-eltávolításra van szükség, a szegedi polgármesteri hivatal szőregi kirendeltségén tehet igénybejelentést, jelezve a belvíz pontos helyét s az elöntött területet. Erre naponta reggel 8 és délután 1 óra közt van lehetőség, személyesen vagy telefonon. Az adott területek belvízmentesítése a bejelenés után fontossági sorrendben történik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domaszék a belvízzel küzd

Domaszék egytizede áll víz alatt. A külterületi utak járhatatlanok. A településen harmadfokú… Tovább olvasom