Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Szegedre is jön a KristArt vándortárlata

A kortárs művészetek népszerűsítésének céljából indították útjára a KristArt programot, amelynek képzőművészeti vándorkiállítása július végén Szegedre érkezik.
A szegedi Dugonics tér ad otthont július 27. és 29. között a KristArt Kortárs Művészeti Program alkotásaiból rendezett vándorkiállításnak. A Magyar Televízió Kultúrház című műsorából is ismert Winkler Nóra elnökletével működő szakmai kuratórium javaslatai alapján harminc képzőművészt kértek fel a részvételre, s a kikötés mindössze annyi volt, hogy a festményeket, grafikákat és fotókat a víz témája ihlesse. – A kortárs művészet legjavából válogattunk, s nagyon színvonalas alkotások születtek – mondta el Hajdu István kuratóriumi tag, a Balkon folyóirat főszerkesztője. – Az persze kiszámíthatatlan, hogy a járókelők mennyire érdeklődnek majd a kiállított művek iránt – tette hozzá.

Az idén debütáló pályázatot az egyik nagy ásványvíz-forgalmazó cég írta ki, s a szervezők célja, hogy a kortárs művészet kikerüljön elefántcsonttornyából, elérje a szélesebb publikumot – azokat is, akik egyébként nem látogatói a galériáknak.

A rendezők számítanak a kiállítást megtekintők aktív részvételére is, hiszen a fődíjak mellett a közönség szavazatai alapján további elismeréseket ítélnek oda a leginkább tetsző alkotások készítőinek. A vándortárlatot Szegeden kívül még négy városban rendezik meg, az utolsó stáció Budapest, ahol az ünnepélyes díjátadás augusztus közepén lesz.

G. E.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ózonból ott van sok, ahová menekülnek előle

A napokban még nem érte el Szegeden a talajközeli ózonkoncentráció a tájékoztatási határértéket,… Tovább olvasom