Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Szegedre költözött a tiszaszigeti polgármester

Szeged - Újszegedre költözött Bodó Imre. A politikus a választókerületében élőkhöz akar közelebb lenni, és a megyei politikára koncentrálni. 2010-ben nem indul Tiszasziget polgármesteri székéért.
Újszegedre költözött családjával Bodó Imre, Tiszasziget polgármestere, az egyes választókerület elnöke, fideszes országgyűlési képviselő. Ezzel együtt a politikus bejelentette: nem indul a polgármesteri székért Tiszaszigeten 2010-ben.

A költözést azzal indokolta, hogy Csongrád megye egyes választókerületének elnökeként nemcsak Tiszaszigetet, de Deszket, Kübekházát, Újszentivánt és Szeged rá eső részét is képviselnie kell – ezért jobb, ha beljebb lakik.

Ezenkívül a család is kötődik Szegedhez, pszichológus felesége például a megyeszékhelyen szeretne egyszer rendelőt nyitni. De a változtatásnak elsősorban nem személyes, hanem politikai okai vannak. Túl azon, hogy jobban elérhető akar lenni a választókerületben élőknek, szeretné megnyerni a jobboldalnak Deszket, Kübekházát és Szegedet. Ehhez pedig szerinte elengedhetetlen a jelenléte.

Bodó Imre Ujhelyi Istvánt szeretné legyőzni Fotó: Karnok Csaba
Bodó Imre Ujhelyi Istvánt szeretné legyőzni.
Fotó: Karnok Csaba

A kérdésre, hogy ha Szigeten nem is, de Szegeden indulna-e a polgármesteri székért, közölte: a jelölés egyrészt a városi Fidesztől függ, másrészt központi egyeztetési folyamat eredménye. Bárki is lesz azonban a párt polgármesterjelöltje, őt „tiszta szívéből segíteni fogja". Ugyanígy a megyei közgyűlés fideszes elnökjelöltjét is (Bodó Imre korábban szeretett volna a közgyűlés elnöke vagy alelnöke lenni).

Amit viszont biztosan akar: egyéni jelöltként indulni a megyei egyes választókerületben és legyőzni Ujhelyi Istvánt.

Bodó Imre azt mondta: amikor 2007-ben választókerületi elnök lett, a Fideszben beszédtéma, a tiszaszigetiek között pedig elfogadott lett, hogy Szegedre költözik, és a megyei politikára koncentrál. A települést, amit tíz éve vezet, megítélése szerint nem hagyta cserben, idén például a templom tetejét újítják fel, kiépítik a csapadékvíz-elvezető árkokat. „Rendben van a falu" – fogalmazott. Abban bízik, hogy 2010-ben alpolgármestere, Ferenczi Ferenc veszi át posztját.

Olvasóink írták

 • 14. artmooney1 2009. január 16. 08:01
  „Che: Jók az ilyen hozzászólások. Tény az semmi, de van köd, árnyak, sejtetve, hogy a hozzászóló tudja a frankót csak épp most nem akarja meg mondani. A balladai...”
 • 13. Che 2009. január 14. 22:52
  „Imre érdemei nem férnének ki a hely szűke miatt, de azért egy gerincbeültetés ráférne már. :)”
 • 12. tuskóhopkins 2009. január 14. 17:12
  „Pedig mintha Che/10. tudna valamit... nem kéne megkérdezni, mire gondol?
  Ki a titokzatos "legnagyobb pártbeli ellenfél"? Aki viszontag mutyizik?
  Ja, rokonszenv... Aki hallotta már őtet "fehérasztal" mellett verbálisan kiteljesedni, annak lehet némi fogalma a stílusáról. (Én hallottam.) És esetleg hitelesség tárgykörében meg lehetne kérdezni még néhány helybéli képviselőtársát, hátha ők is árnyalnák a képet kicsit.
  És mi az, hogy "nem lapátolja a pénzt"? Hova nem? A saját zsebébe? Ettől hiteles?
  Gyúrcsány se veszi föl a miniszterelnöki fizetést - ettől már hiteles?”
 • 11. tapsi 2009. január 14. 16:46
  „Mitől hitelesebb? talán attól, hogy nem mutyizik a baloldallal, vagy a liberálisokkal, mint a legnagyobb (pártbéli) ellenfele... Nem lapátolja a pénzt sem a falu, sem a megyei önkormányzatából, mint a legnagyobb (pártbéli) ellenfele... Hiteles, és normális figura, ami ritka a szegedi jobboldalon...”
 • 10. Che 2009. január 14. 15:47
  „Szigeten már privatizált elég földet, jutott még a holdudvarának is. Terjeszkedik, mint a multik.”
 • 9. tuskóhopkins 2009. január 14. 12:00
  „Mitől hitelesebb, mint a többi?”
 • 8. artmooney1 2009. január 14. 10:52
  „Ő legalább hiteles arc a jobboldalon (nincs túl sok) Giga: megélhetési politikus: az az ember aki foglalkozásának tekinti a politikát? Ez miért is baj? Sztem csak akkor lenne gond, ha semmi más szakmája nem lenne, de ez nála nem áll fenn.”
 • 7. marslakó 2009. január 14. 10:45
  „Miért, mi a baj szegény Imrénkkel?”
 • 6. Che 2009. január 14. 10:23
  „Kár, hogy nem Győrbe költözik. Jobban járna mindenki. (kivéve a győrieket)”
 • 5. marslakó 2009. január 14. 09:47
  „A választók szolgálatában gyűjthetne aláírásokat a parlamenti képviselők költségelszámolásáról szóló népszavazás ügyében.”
 • 4. Giga 2009. január 14. 08:29
  „Ki a tökömet érdekel, hogy beköltözik? Jön a lóvé innen is, onnan is, amonnan is. Álszent duma, a falu rendben van, meg jön itt a templommal... jó keresztyéni magatartás... megnyerőnek lenni a sok nyugdíjasnak, vallásosnak, mind-mind politikai érdek. Megélhetési politikusok, pfujjj”
 • 3. N.P. 2009. január 14. 07:13
  „No lám, még egy politikus akinek minden tettét a közjó érdek nélküli szolgálata hatja át. Meddig néznek ezek hülyének bennünket? Ki az a háborodott aki elhiszi neki, hogy a választók szolgálata miatt költözött be?”
 • 2. netuddki 2009. január 13. 17:52
  „Még jó hogy én nem költözök!Nagyon sokakat érintő hír hogy hol van a lakása.Persze ha az irodája költözne az nem lenne hír.A következő cikk hogy mennyit ér az új ház?Meg hogy miből merte megvenni?Újságírókat nem foglalkoztat a Délmagyar?”
 • 1. PipiczGabor 2009. január 13. 16:18
  „Hajra Imre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ürüléket kentek a kilincsre, csengőkre

Szeged - Egy felsővárosi utcában csengőket, kaput, garázsajtókat ken össze valaki rendszeresen… Tovább olvasom