Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szegedre látogat a magyar származású angol író

A British Council, Nagy-Britannia kulturális és oktatási intézete 2004 ősze óta szervez olvasóköröket szerte az országban. Ezeken a találkozókon kortárs angol írók, költők olvasnak fel részleteket műveikből, és osztják meg gondolataikat a hallgatósággal.
A hallgatóság eredeti nyelven és magától a szerzőtől hallhatja a műveket, ill. azok részleteit, s ez sajátos élményt jelent, különösen az angol nyelvet és az irodalmat kedvelők számára. Az írókkal történő személyes találkozás jó alkalmat teremt az olvasmányélmények megvitatására, és egy tőlünk térben távoli, de gondolatiságában egyre közeledő kultúra megismerésére.

Nick Barlay magyarországi felolvasó körútján a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárban, a szegedi Somogyi-könyvtárban és a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtárban tart felolvasóestet. Ezen alkalmakon novelláiból ad elő.

Nick Barlay felolvasóestjére 2007. január 11-én 16.30 órára szegedi Somogyi-könyvtár

Nick Barlay Angliában született magyar menekültek gyermekeként. Édesapja szintén író, 14 könyvet publikált új hazájában.

Nick Barlay eddig 3 regényt jelentetett meg: Curly lovebox, Crumple zone és Hooky gear címmel.

Díjnyertes rádiójátékok és novellák szerzője, számtalan irodalmi és egyéb vonatkozású publikációja jelent meg a brit sajtóban (The Times, Time Out Book of London Walks, The Guardian, Heritage Today, Time Out). Antológiák szerkesztésével is foglalkozik az írás mellett.

2003-ban beválasztották a Granta 20 legjobb fiatal regényírója közé.

A következő novelláiból fog felolvasni: Small Talk, Dear Ella, Real Thing, Three is more.

Az író nemcsak hazájában, hanem külföldön is gyakran tart felolvasóesteket, saját művein keresztül népszerűsíti hazája kortárs irodalmát.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a kórházi ágyakért

Hétszáz aktív ágyra pályázhat a deszki, a makói, a szegedi és a vásárhelyi kórház – az… Tovább olvasom