Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Szegedről adták a híradót

Szeged - Az éjszakai Szeged volt a háttere a Magyar Televízió esti híradójának tegnap. Pálffy István a Novotel tetején mondta el a nap híreit. A szegedi stáb, de a város is segített: húsz perccel előbb felkapcsolták a közvilágítást.
Szegedről jelentkezett tegnap a Magyar Televízió esti híradója. Az alkalmi stúdiót a Novotel Hotel tetején rendezték be, a hátteret a dóm és a Belvárosi híd adta. A műsor kedvéért a városban tegnap húsz perccel előbb, este hét óra után tíz perccel bekapcsolták a közvilágítást. Ennek költségeit az önkormányzat magára vállalta. A bejelentkezés idején a Tiszán úszó hajóról – a látvány kedvéért – a szegedi regionális stúdió munkatársai gondoskodtak.

A nyolcfős stáb délben indult Budapestről, körülbelül két órától már dolgoztak a szálló tetején. Segítségükre voltak a szegedi kollégák is.
– Technikailag minden helyszín egyformán könnyű vagy nehéz, mivel pici, mozgatható szettekkel dolgozunk. A legnagyobb problémát az időjárás okozhatja – mondta Robotka Gyula gyártásvezető.

– A nyolcnapos országjáró körút helyszínei közül öt városban, Szegeden, Debrecenben, Miskolcon, Sopronban saját regionális stúdiónk van. Kiválasztottunk továbbá három olyan települést, amely keveset szerepel a híradásokban, de Magyarországra jellemző. Ilyen Pannonhalma, Tokaj és Tihany – magyarázta Kert Attila hírigazgató, akitől a kitelepülés költségeiről és kényelmetlenségeiről is érdeklődtünk.

Kisfilmek a nagyvilágból

A közvetítés előtt másfél perces filmet vetítettek Szegedről – az országjárás során minden városról mutatnak egy összeállítást, melyet a Híradó operatőrei az adás napján forgatnak. Nálunk a fogadalmi templomot, a Kárász utcát, a Tiszát, A Móra Ferenc Múzeumot mutatták meg.

– Nem az az elsődleges szempont, hogy mennyire kényelmetlen az utazás, hanem hogy megmutassuk: komolyan gondoljuk, hogy Magyarország nem csak Budapestből áll. Kitelepülni alapvetően drága dolog, de nem nagy kamionokkal érkeztünk, igyekeztünk takarékosan megoldani.

– Ne felejtsétek el kikapcsolni a mobiltelefonokat – figyelmeztetettek többen is negyed nyolckor. Pálffy István a pulpitus mögé állt – a fényeket korábban a technikusok már beállították. A híradós speciális mikroportot kapott olyan szűrővel, amely nem engedi, hogy az esetleg feltámadó szél a mikrofonba fütyüljön. Néhány perccel adás előtt kiderült: Pálffy fülhallgatója nem szól. A tetőn nem volt meleg, ennek hallatán mégis többen megizzadtak. Pálffy viszont nyugodt maradt: az a lényeg, hogy ők halljanak engem – közölte. Adás előtt tíz másodperccel megjött a hang.

A riportokat Budapestről játszották be, a súgógépre a szálloda egyik szobájából írták a szöveget. Megtudtuk: adás előtt Pálffy mindig átnézi, saját stílusára igazítja a híreket. A tetőn a bejátszások alatt is mindenki a helyén maradt, a híradóstól csupán egy nyakkendő-igazítást kértek. Az adás végén a stáb megtapsolta magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már Szegeden is vásárolhatunk hibrid autót

Nyugat-Európában és a tengerentúlon sokan hibrid autóra cserélték a benzinfalóikat. Magyarországon a… Tovább olvasom