Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Székhelyi József: Tettem a dolgom, dirigáltam

Szeged - Csak utólag derült ki, hogy a szegedi színház karácsonyi gáláján Garamhegyi Ábel államtitkár lett volna a „meglepetés" dirigens, de Székhelyi József direktor leléptette őt a karmesteri pulpitusról, mondván, a színházban ne a kormány dirigáljon.
A szegedi kötődésű kormánytag, Garamhegyi Ábel államtitkár lett volna a vendég a Szegedi Nemzeti Színházban megtartott karácsonyi gálakoncerten – derült ki utólag. Meglepetésnek szánták, ezért nem is hírelték előre, hogy a gála karmestere, Pál Tamás mellett az államtitkár is vezényli a szegedi szimfonikusokat. Székhelyi József direktor azonban ezt nem engedte meg.

– Nem tudom, kinek az ötlete volt – tért ki kérdésünk elől tegnap a színigazgató, de azt elmondta: amint tudomást szerzett a meglepetéstervről, rögtön közbelépett. – A karácsonyi koncert hagyományos sikerét kockáztattam volna, rosszat tettem volna a színháznak, de az államtitkár úrnak is, ha beleegyezem, hogy ő vezényeljen a gálán egy zeneszámot. Nemcsak azért, mert lelki szemeimmel láttam a másnapi újság-főcímeket, miszerint már a színházban is a kormány dirigál... De az államtitkár úr – sűrű kormányzási teendői mellett – csak egyszer tudott próbálni, és a produkciót szakmai kifogások érték. Megfelelő előkészületek esetén nem lennék ellensége a hasonló ötleteknek, szeretem a meglepetéseket is, mondják, hogy a humorra sem vagyok érzéketlen és egy bársonyosabb politikai légkörben azt is elképzelhetőnek tartanám, hogy a közönség szintén fogadja a humort. De itt és most, ebben az egyedi esetben úgy ítéltem meg, nem ízléses égetni egy kormánytagot – számára idegen terepen. Egy karácsonyi gálán ilyesmit csinálni nem ildomos. Úgyhogy tettem a dolgom, és a színházamban én dirigáltam – mesélte Székhelyi.

Úgy tudjuk, az ötlet Pál Tamás karmesteré volt. A sokoldalú államtitkár információnk szerint vezényelt már nagyzenekarokat, például a MÁV-szimfonikusokat. Tegnap sem őt, sem a neves karmestert, Pál Tamást nem sikerült elérnünk.

Olvasóink írták

 • 11. énekesmadár 2007. december 28. 21:30
  „Következő előadás tartalma:
  -Gyurcsány szólót táncol
  -Szetey vetkőzik
  -Fodor Gabi többszólamban mutál
  -Ungár Klára szerelmi kettőse”
 • 10. mugri 2007. december 28. 21:05
  „Inkább aztatat a Szetey államtitkárot köllött vóna főkérni erre a bulikára, ő löhetött vóna az új Fartúró Toscanini, he-he”
 • 9. fehéregér 2007. december 28. 18:05
  „A politika tette a székébe, művészileg nem sokra tartják.
  Ocsmány volt a szadesz gyűlésen, saját magát adta.
  Ocsmány volt a családjában, ezért kirúgta a felesége (jól tette)
  Kicsoda ő???? Himnuszgyalázó, mocskos szájú, gyűlölködő.
  Remélem, O.V. 3-szor veri vissza rajta, amit érdemel.”
 • 8. ditti 2007. december 28. 16:51
  „Nincs politizálás? De azért a Himnuszt az becsmérelte Orbán Viktorral együtt!!!
  Micsoda egy gerinctelen ember az ilyen! Ugyanolyan politikai okokból van oda kinevezve mert akármelyik miniszter! Remélem ezek után a szadeszban folytatja!”
 • 7. El Nyomottka 2007. december 28. 16:43
  „Nem ismerem a valódi okokat, de az biztos, hogy Székhelyi egy dilettáns lúzer. Örülnék, ha a szegedi színháznak lenne már egy normális igazgatója, ezt a barmot meg elzavarnák kapálni...”
 • 6. Lappland 2007. december 28. 16:28
  „Amikor a szadesz gyülésen székhelyi a magyar Himnusz-szal komédiázott,akkor őt is le kellett volna a szinpadról zavarni.Öntelt,bukott,hülye majom mit keres még itt Szegeden?Takarodna vissza ahonnan jött! Távozásával semmit nem veszít a város,egy szerencsétlen flótás.”
 • 5. nemetha 2007. december 28. 13:46
  „Székhelyi József 5 éve csak kapkod. Vezetése alatt nincs a színházban egy átgondolt lépése. Még José Cura-t is meg tudta úgy hívni, hogy abból őmaga rosszul jöjjön ki. Jó volna utódaként valami mérsékeltebb személy, aki nem saját művészi ambíciói terepeként kezeli az igazgatást, hanem másoknak teremt vele lehetőséget.”
 • 4. bonviván 2007. december 28. 13:29
  „Székhelyi a színházban megbukott, lásd Lear király, amit tömegével hagytak ott a nézők (mindem előadáson)
  Most firkálgat hülyeségeket, nem veszi észre, milyen nevetséges.
  Foglalja le magát a "nedüjével", ha van még neki.”
 • 3. triatlonos 2007. december 28. 10:54
  „Székhelyi már korábban leamortizálta magát, mostmár teljesen mindegy, hogy mit mond.”
 • 2. dondongó 2007. december 28. 09:48
  „Reméljük, hogy a nagy önbizalommal rendelkező államtitkárt egy szívátültetésre nem kéri fel az Orvostudományi Centrum. Mert még elvállalná azt is. Tartok attól, hogy a munkájában sem nagyobb a kompetenciája: egy narancsültetvény menedzselésével is játszva elbírna Grönlandon.
  Az elgondolkodtató az ügyben annak a színházi vezetőnek a szolgatudata, akinek az elméjében ez az ötlet megfogant Jézus születésének ünnepét emlékezetessé varázsolandó.”
 • 1. töhötöm 2007. december 28. 08:55
  „Mily´ "megható" direktor "úr" pártatlansága...
  oh, oh...még a könnyem is kicsordul...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebb ünnepi üdvözlőlapot adnak postára

Szeged - Öt évvel ezelőtt körülbelül húsz-harminc százalékkal több ünnepi üdvözlőlapot adtak postára, ma már inkább SMS-t írnak az emberek, vagy e-mailben, zenés képeslapok segítségével tolmácsolják jókívánságaikat.
Tovább olvasom