Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Szemét csúfítja a patakpartot

Lakossági bejelentés érkezett a hét elején a Környezetgazdálkodási Kht.-hez, hogy a szegedi Göndör sor 18. szám előtti garázssor mögött jókora szeméthalom gyűlt össze. A kht. már meg is tette a feljelentést. Amennyiben felmerül, hogy veszélyes hulladék is található a szemétben, akkor már bűncselekményről van szó, amely büntetőeljárást von maga után.
Fotó: Schmidt Andrea
Petőfitelepen, a Göndör sor 18. szám előtti garázssor mögött megdöbbentő a látvány: óriási szeméthalom csúfítja a patakpartot. A garázsbérlők szerint a felgyülemlett törmelék nagy részét az egyik volt bérlőtársuk hordta oda talicskával, miután lejárt a bérleti szerződése. A tulajdonosok állítása szerint a probléma nem új keletű: sokan évek óta illegálisan rakják le a hulladékot a környéken.

A teljes nevüket nem vállaló garázstulajdonosok közül László ottjártunkkor elmondta: már kétszer összefogtak a környéken a bérlők, hogy a saját költségükre elszállítassák a hulladékot. Az akció ellenére időről időre újabb szemét kerül a patak partjára. Egy másik tulaj, József hozzátette, hogy már vagy harmincszor lefényképezték a kupacot, jelentették, telefonáltak mégsem szűnt meg a probléma. – Az itteni garázstulajdonosok nagy része a saját szemetét zsákokba gyűjti, és a megfelelő helyre szállítja. Felháborító, hogy néhányan másképp cselekszenek – mérgelődött a férfi.

A szintén a környéken garázstulajdonos, Kálmán elmondta, hogy az egyik bérlőnek nemrég lejárt a szerződése, és mielőtt átadta volna a garázst, három-négy talicska szemetet hordott ki a patakpartra. A bérlők közül többen is látták, hogy egy fehér Golf kombi gépkocsiból többször is raktak ki szemetet a garázssor mögé.

A Környezetgazdálkodási Kht. rendészeti vezetője, Ódry László érdeklődésünkre elmondta: tegnap jártak a helyszínen, ahol a bejelentések alapján adatokat gyűjtöttek és fényképeztek is. – Az adatgyűjtés során megállapítható volt az egyik elkövető személye, ezt továbbítjuk a hatóságoknak. Különösen aggasztó, hogy a törmelék között veszélyes hulladékot, akkumulátorokat és tévéket is találtunk.
A rendészeti vezető még hozzátette: az idén kétszáz feljelentést továbbítottak a szabálysértési hatóságnak. Farkas Marianna, az önkormányzat szabálysértési csoportjának vezetője elmondta, hogy a háztartási illegális hulladéklerakás 50 ezer forintig büntethető.

Amennyiben felmerül, hogy veszélyes hulladék is található a szemétben, akkor már bűncselekményről van szó, amely büntetőeljárást von maga után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amire nincs orvosság

Dobra veri a szegedi önkormányzat az üresen álló nővérszállót és a volt fertőzőkórházat. Lapunk… Tovább olvasom