Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Szemétlerakó az alkotóháznál

Szemétlerakónak használják az egykori alkotóház környékét az Árboc utcában. A város egyszer már rendbe tette a felsővárosi telket – mindhiába. Az ingatlanra keresik a vevőt.
A volt alkotóház hajléktalanok tanyájává és szemétlerakóvá vált. Fotó: Schmidt Andrea
A 2003 óta üresen álló Árboc utcai egykori alkotóház környékén ismét elszaporodott a szemét: illegális lerakónak használják a felsővárosi telket. Tavaly lebontották az épület egyik szárnyát, ami után rendet raktak a területen. A hajléktalanok azonban visszaköltöztek. A csemetefák alatt paplan penészedik, üres flakonok hevernek szanaszét. A környékbeliek azt mesélték: előfordult, hogy egy autó csomagtartójából dobtak a fűre szemeteszsákot. A kutyát sétáltató Rácz Károlyt felháborítja, hogy hiába tették rendbe a környéket, ismét kezd szeméttelephez hasonlítani.

– Amikor még volt élet az alkotóházban, az ott dolgozók rendben tartották a telket. Most viszont, hogy üresen áll a ház, nem jár erre szinte senki, az emberek bátran dobálnak szét itt mindent – dohogott a nyugdíjas férfi.

Egyelőre nincs új tulajdonosa az ingatlannak. A város ugyan meghirdette az épületet, vevő azonban még nem akadt az ingatlanra. Az IKV Rt. vezérigazgatójától, Németh Istvántól megtudtuk: folyik a telekmegosztás, ami után az épület a telek egyik felével az IKV Rt., a másik fele pedig a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. kezelésébe kerül. Soós Ferenc, az IKV kezelési igazgatója elmondta: az elmúlt év végén rendbe tették a területet. Azt nem tudják megakadályozni, hogy ne szemeteljék tele az épület környékét, csak annyit tudnak tenni, hogy rendszeresen visszatérnek az Árboc utcába takarítani – erre a héten ismét sort kerítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírrablók is jártak az elhagyott kriptában

Ismeretlenek megbontottak egy kriptát a szegedi Belvárosi temetőben. Az elhanyagolt, szemetes… Tovább olvasom