Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Szemétszüret Szegeden

Szeged - A takarítási világnap alkalmából a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. több hónapos köztisztasági akciót indít Tisztább Szegedért Akció – röviden: Tisza-projekt – elnevezéssel.
Ennek első programja a szombat délelőtti szemétszüret – mondta Szabó Ferenc ügyvezető igazgató tegnapi sajtótájékoztatóján. A társaság adminisztratív munkatársai és vezetői példát mutatnak: szabadidejükből önként áldoznak a köztéri hulladék- és lombgyűjtésre. Négy városrészben „tisztogatnak": a Móravárosi körút mentén és a Cserepes sori piacnál; Újszegeden a Torontál téren, a Vedres utcán, a Baross utcai garázssoron, a Holt-Marosnál; Tarjánban a Völgyérhát, az Erős János és a Bihari utca környékén; Rókuson a Vérdombon, az Arany János-iskolánál, a Körtöltés utcán és a postatorony mellett.

A sajtótájékoztatón elhangzott: folytatódik az óvodák, iskolák hagyományos papír- és italoskarton-gyűjtési akciója, kiadvány készül a hulladékgazdálkodás és a szelektív gyűjtés fontosságáról. Lesz tizenkét településre szóló másodnyersanyag-gyűjtő roadshow és kukadíszítő verseny Kuk(A)rt címmel. Jövőre olyan fotókkal lehet pályázni, amelyek szép, vagy éppen illegális hulladéklerakó sújtotta környezetünket örökítik meg. A cégeknek nívódíjat hoznak létre, amelyet a legkörnyezettudatosabb szegedi vállalkozás nyerhet el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatók Éjszakája 2007 a Szegedi Tudományegyetemen

Ismét kinyílnak a laboratóriumok ajtói, a kutatók kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelvre… Tovább olvasom