Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Szemtanúkat keres a szegedi rendőrség

Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság egy március 30-án történt baleset ügyében kéri a lakosság segítségét.
Szerdán délután egy segédmotor-kerékpáros közlekedett a Párizsi körúton a szélső sávban a Csongrádi sugárút felől. Amikor a Madách utcai kereszteződést elhagyta, mellé ért ugyanabban a forgalmi sávban egy Audi típusú, ismeretlen forgalmi rendszámú, feltehetően román személygépkocsi, mely rendszámának első karaktere valószínűleg "V".

Amikor a gépjármű a motoros mellé ért, annak jobb oldali ajtajával a motor kormányának majdnem nekiütközött, ezért a segédmotoros rádudált. Az Audi ekkor kissé balra húzódott, majd irányjelzés nélkül hirtelen jobbra a motoros elé kormányzott, és továbbhaladva a kanyarodó sávra hajtott. A segédmotort vezető férfi, hogy az ütközést elkerülje, jobbra kormányzott és fékezett, melynek következtében kétkerekű járművével megcsúszott, és elesett. Az Audi személygépkocsi vezetője megállás nélkül továbbhajtott a Kossuth Lajos sgt. irányába.

Az esés következtében a segédmotoros az elsődleges orvosi vélemények alapján súlyos sérülést szenvedett.

A rendőrség kéri azon szemtanúk jelentkezését, akik a balesetre vonatkozóan érdemleges információval rendelkeznek, jelentkezzenek a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Szeged, Párizsi krt. 16-22.), vagy telefonon 62/562-400-as szám 12-75, 14-37-es mellékén, illetőleg a 107, 112-es segélyhívón, valamint a telefontanú 06-80/555-111-es hívószámán.

Olvasóink írták

 • 16. keresztény 2011. április 02. 06:40
  „A magyar jog mindenkire vonatkozik aki Magyarország területén tartózkodik, közlekedik, átutazik, vagy épp itt él! Ennek betartása/betartatása mindenki kötelessége, nem csak a rendőröké. Lehet a közlekedési kultúra fejlesztésével kellene kezdeni a változtatást, leginkább azt is mindenkinek önmagán :)”
 • 15. Egyolvasó 2011. április 02. 05:27
  „11. Zénó

  Mit szeretnél, mit csináljon a rendőr?
  Magyarországon a jog csak a magyarokra vonatkozik ellentétben a külföldi jogrendszerrel, a rendőrséget már évek óta lezüllesztik, csak a politikai hatalom ellen demonstrálóknál vetik be őket.
  A jog nem a rendőrt védi, hanem a bűnözőt, Lásd a tv riportokban, míg M. Cozma gyilkosának eltakarják a fejét, addig a rendőrt, börtönőrt premier plánban mutatják.”
 • 14. Martynko 2011. április 02. 01:29
  „Remelem lesz eleg rendor az uj M43 -asra es a lehajtokra!”
 • 13. Martynko 2011. április 02. 01:09
  „. . alkotmanyt modositgatni van ido de torvenyt modositani nincs.”
 • 12. deszkás 2011. április 02. 01:00
  „Azt mit tud TEHET? Csak kérdem. Tulajdonképpen SEMMIT! Tessék tudomásul venni hogy a MÁS nemzetiségű (érzékeny lelkületű Ausztriában nyuszitojás) GÉPKOCSIVEZETŐ(K) TUDJÁK (a Kádári idők óta) ITTA RENDŐR TEHETETLEN HÁLA JOGALKOTÓINK BALFÁCÁNSÁGÁNAK.Eredménye mint fent! Ezért(is) kell videorögzitő az autóba.”
 • 11. Zénó 2011. április 01. 22:39
  „A rendőrség hozzáállását a közlekedési viszonyokhoz nem teljesen értem. A trafik egyfolytában kint vannak, és más rendőrt nem is látok az utakon, csak elvétve. Azt megértem, hogy profit orientált a rendőrség (mást sem csinálnak), de azt nem, hogy mi a pillanatért nem lehetne pl. egy hónapra kizavarni minden járőrt a gócpontokra, ahol kiszednék a renitenseket, egy kis vasszigor, és igen odacsapni minden nemzetiségűnek, akár magyar, akár román, akár török függetlenül attól, hogy mivel közlekedik. Lehet, hogy naív gondolat, de szerintem egy hónap intenzív és erős jelenlét megtenné a hatását, amit utána csak fenn kellene tartani. Sajnos a közlekedési morál kicisny városunkban 0, de lehet, hogy sokat mondtam. Az emberek többségének leesik az ujjáról az aranygyűrű, ha valakit ki- illetve beenged maga elé. A biciklis azt hiszi, hogy mindenhol tekerhet (zebrán is), az autós meg észere sem veszi a cangást. stb...”
 • 10. kenguru 2011. április 01. 22:24
  „Szép estét!

  Ejj, ma de jó élményem volt így este 9-kor :)
  Jövök át a Bertalan hídon, belső sávban, majd a végén úgyis lehajtok a fő fasorra.
  Hát nem levillog egy<moderálva> román kamionos a híd közepénél, a belsőben?!
  Meg mindenki úgy megy mint a mérgezett egerek... össze-vissza.
  Az ilyeneket fejbe kéne lőni!”
 • 9. Zsoltee0716 2011. április 01. 21:01
  „Ott volt maguktól pár méterre mi a tökömért nem lehet szólni a határrendészeknek. Ha halára gázolják akkor is ez van?”
 • 8. Nátrix73 2011. április 01. 20:35
  „Ja, a szokás szerint magasröptű etnikai vitához meg csak annyit, hogy a rendszám egyfelől valóban nem feltétlenül egyenlő a sofőr nemzetiségével, másfelől pedig van itthon is épp elég 100% magyar termék gyökér az utakon...”
 • 7. Nátrix73 2011. április 01. 20:31
  „2. ValakiaSOKKözül 2011.04.01. 16:00

  Hol van a KRESZ-ben leírva az "erősebb kutya közösül" elv??? Általában biciklivel közlekedem, ha csak tehetem, a kerékpárutat vagy -sávot választom, de sok helyen egyszerűen nincs ilyen. Rettenetesen unom már, hogy az autósok lekakálják azon előírást, miszerint biciklist legalább egy kocsiszekrény szélességnyi hely kihagyásával kell előzni. A legtöbb autós - tisztelet a kivételnek - még akkor sem koptatja ezzel a kormányoszlopát, ha a másik sáv tök üres. Ez különösen lakott területen kívül veszélyes magatartás, ahol 90-100-zal hasítanak el a kerékpáros mellett. Mellesleg jegyzem csak meg, hogy az utak minősége a szélükin is hagy kívánnivalót maga után, többek között azért is kéne nagy ívben előzni a bringást, mert elképzelhető, hogy ő is hirtelen befelé kerül egy kátyút, urambocsá´ belehajt és eltaknyol benne, esetleg egyenesen a szűken előző autó elé. A mai napig emlékszem KRESZ-oktatóm tanítására: "Amikor biciklist előzöl, képzeld el az oldalán fekve, és úgy menj el mellette, hogy még ekkor se hajts át a fején!" Záró megjegyzésnek meg csak annyit, hogy ha jönnek szembe, nem tilos ám lelassítani - akár 15-20 km/h-ra is - a bringás/motoros mögött, és megvárni míg kitisztul a szembe jövő sáv. Én már megtettem párszor és nem kaptam tőle kiütést, sőt a hímtagomra se nőtt tőle köröm! :)”
 • 6. pistimolnar 2011. április 01. 20:00
  „Smerdis... Az 5-ös úton, az M43 felhajtó előtti körforgónál, aradi rendszámú mercis, halmozottan hátrányos helyzetű férfi
  "rokonod" az út felé fordulva pisál, az mi: büdös magyar, vagy köcsög román (fénykép is van róla!) ? Szóltunk neki: mit csinálsz te? Azt válaszolta: kuss!. <moderálva>”
 • 5. Smerdis_of_Arshak 2011. április 01. 19:03
  „megint felhívom a tisztelt románozó közönség figyelmét, hogy a romániai magyarok autóin is román felségjelzés van ám. pl egyszer sógornőm férjével lefulladtunk egy <...> daciával a pirosnál és hátulról ordibáltak hogy köcsög román, meg ilyenek. szóval ilyen hozzátok hasonló szellemi színvonalon tengődő emberkék. k. szarul esett ám neki, hogy otthon aradon büdös magyar, itt meg köcsög román...”
 • 4. vuk 2011. április 01. 18:48
  „halmozottan hatranyos helyzetu: roman es audis.”
 • 3. kekeczke 2011. április 01. 18:10
  „ez csak a mindennapos játéka a románoknak, mi ezzel a gond ?”
 • 2. ValakiaSOKKözül 2011. április 01. 16:00
  „Sajnálom a motorost, de tanulság, hogy ő a gyengébb....nem kell "kekeckedni" a gépjárművesekkel, főleg a románokkal... a dudálás helyett lassítania kellett volna és megfelelő távolságból követni az autóst....lehet, hogy az autós nem is észlelte a "holt" zóna miatt és a csallingózás is csak a rossz minőségű út miatt volt...
  Kérdezem én, hogy a rossz úthálózat, kátyúk miatt bekövetkezett balesetekért ki a felelős?”
 • 1. Ajozsi 2011. április 01. 15:24
  „Ez csak áprilisi tréfa lehet ,-románt megbüntetni ?- ,pedig nekik mindent szabad.
  A motorosnak jobbulást !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopták a vasat - tetten érték őket

Szeged - Fémtolvajokat értek tetten a rendőrök Szegeden a belvárosban. Tovább olvasom