Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Szemtelen őzike a szőlőben

Hajdújárás - Hajdújárásban, Maurer Oszkár szőlőjében tett látogatásunkkor találkoztunk a környék valószínűleg legbátrabb őzével.
A fiatal állat a fák közül bukkant elő. Fotóriporter kollégám óvatosan fényképezni kezdte az állatot, nehogy megriadjon. Ekkor még kissé félve bujkált a körtefák között. Amikor azonban meglátta, hogy itt bizony portré készül róla, felbátorodott: kecsesen kisétált a szőlősorok közé, és érdeklődve nézett minket.

Az a pillanat, amikor egy őzike nem törődik a határokkal. Fotó: Schmidt Andrea
Az a pillanat, amikor egy őzike nem törődik a határokkal.
Fotó: Schmidt Andrea

– Érzi, hogy jó emberek között van, tudja, hogy nem kell félnie – magyarázta a szőlősgazda. Olyannyira nem félt az őzike, hogy szinte pózolni kezdett: féloldalt állt, és fejét hátravetve bámult minket percekig. Hirtelen bátorsága óriási szemtelenségbe csapott át: rezzenéstelen arccal kezdte dézsmálni a gyönyörű kadarka leveleit, ránk-ránkpillantva közben. Szeméből azt olvastuk ki: „na, jó, végül is nézhettek, nem zavar".

A díjnyertes borász természetesen nem haragudott. A tőlünk 10 méterre vígan legelésző őzikére jóságosan mosolygott. Akkor illant el a szemtelenül barátságos őzike, amikor mi is annyira felbátorodtunk, hogy elindultunk megsimogatni.

Olvasóink írták

  • 2. seawasp 2011. május 25. 08:00
    „Szerintem, az adóhivatal álcázott ellenőre volt az őzikegúnyába öltözve - szidta is a gazdát, a keserű levelek miatt! -, és majd az adóbevallásnál derül ki a legelésző léte! :-D”
  • 1. smalltown 2011. május 25. 03:14
    „s hol az a pozolos foto?:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy szempár, három különböző vény a szemüvegre

Három vényt mutat olvasónk. Mindhárom a nevére szól – és mindhárom teljesen mást mutat. Melyik alapján kellene szemüveget csináltatnia? Tovább olvasom