Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Szénhidrátmentes születésnap

Egy születésnap általában a nagy kajálásról, a tortaevésről szól. A Délmagyarország azonban 97. születésnapját inkább az egészséges életmódnak szentelte, és a Porsche Szegeddel közösen megrendezte az egész napos Coca-Cola Testébresztő Fittbalance Dayt a Széchenyi téren.
– Hej, azok a felfüggesztések – mondta két fiatalember a Kárász utca felé sétálva, s bár a kiállított Seat Alteákat, Ibizákat mustrálták, e pillanatban éppen egy cicanadrágba bújt hölgy formás lábai felett időztek. Dekoratív lányokból ugyanis nem volt hiány szombat délután a Széchenyi téren, ahol a Délmagyarország a Porsche Szegeddel közösen megrendezte az egész napos Coca-Cola Testébresztő Fittbalance Dayt. Nagy Csilla és Gelléri Hajnalka például Budapestről érkezett a rendezvényre. – Még sosem jártam Szegeden, de mivel a kedvenc edzőink tartottak itt fitneszórát, úgy döntöttünk, lejövünk. És ha már itt vagyunk, ettünk egy isteni halászlevet is – mesélte Hajnalka.

Az egyik sátorban egészségügyi tanácsokkal várták az érdeklődőket, akik testük zsírszázalékát, majd vérnyomásukat is megmérethették. Utóbbi azoknál a férfiembereknél szökött fel különösen, akik a susogós nadrágos, edzőcipőben ugráló hölgyeket számolták.

Kezdetben alig tízen, de négy körül már legalább harmincan tornáztak a két színpadon zajló fitnesz- és spinningedzéseken. Czanik Balázs capoieraedzést, Kiss Gábor afrodance-t, Tatarek Rezső pedig iron boxot vezényelt. Arébb negyven kerékpáron lehetett tekerni, a szegedi Takács Ildikó például két órát nyomott le. – A mellettem ülő lány hat órája biciklizik – mondta szörnyülködve.

– Ez az! Fenn a kéz! – dübörgött a színpadról, de eközben számos reformétket is kóstolhattak a látogatók. Minden szénhidrátmentes: a saláta, a szendvics, a pogácsa és a muffin is – sorolta Zsófi, a csinos hosztesz.

Az árnyékban maradt és inkább a sörre szavazott viszont Tamás. – Már attól is megizzadok, ha nézem – mondta, hozzátéve: a legfejlettebb izma az, amelyikkel a távirányító gombját nyomkodja.
A passzivitásból rövid szünet után Bibarcz Tünde és a B 52 fitness divatshow-ja rázta fel a nézőket, akik azt is megtudhatták, leginkább piros forrónadrágban trendi leizzadni mostanság.

17 óra 30 perctől a szurkolók kedvenc helyi sportolóikkal találkozhattak: eljött Vladan Matics és Ratko Djurkovic, a magyar kézilabdabajnok Pick Szeged edzője, illetve játékosa, valamint a Démász-Szeged Vízisport Egyesület kajak-kenusai, Gyökös Lajos, Csamangó Attila, de sportra ösztökélték a nézőket az utánpótlás fallabda Európa-bajnokság szegedi résztvevői is.

Ezután az agytornáé volt a főszerep, a kvízjáték révén: a Porsche Szeged és a Délmagyarország ajándékaiért vetélkedett a publikum. Esernyőt, sakk-készletet, órát lehetett nyerni: egy olyan is úr is diadalmaskodott, aki 97 éves Délmagyarországot 45 esztendeje olvassa.

Az este pedig már nem volt izzadságszagú, hiszen az egész napos sportrendezvényt az Inflagranti és Kozma Orsi élő koncertje zárta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kávé vagy a munka tartja ébren az éjszakásokat

Este tizenegy óra után nyakunkba vettük a várost, hogy olyan emberekkel beszélgessünk, akik éjjel… Tovább olvasom