Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Szentháromság utca 75.: mint egy nagy család

Szeged - Negyven éve adták át Szegeden, a Szentháromság utcában azt a házsort a Karolinával szemben, ahol ma is közel 200 élnek. Egyharmaduk 1971 óta lakik itt. Jubileumi ünnepséget tartottak a héten a lakók.
Otthonuk 40 éves fennállását ünnepelték csütörtökön a szegedi Szentháromság utca 75. szám lakói. A közel 200 fős közösség egyharmada azóta él itt, amióta átadták a házsort. Az első beköltözők kicsi gyermekei mára mind elmúltak 40 évesek. Van olyan is köztük, aki szintén a lakótelepen alapított családot. – Jó itt lakni, hiszen csendes és nyugodt hely. Mindannyian ismerjük, segítjük egymást – mondja Bozsóné Gulyás Margit, az ünnepség szervezője.

Ünnepel a Szentháromság utcai lakóközösség.Fotó: Frank Yvette
Ünnepel a Szentháromság utcai lakóközösség.
Fotó: Frank Yvette

– Fiatalok voltunk, tele ambíciókkal és tervekkel. 1971-ben halt meg Rákosi Mátyás és Louis Armstrong, akkor jelent meg az első Zsiguli, a folyadékkristályos kijelzők és a mikroprocesszoros számítógép is, mi pedig ide jártunk nézni, hogy épül az otthonunk – emlékezett nyitóbeszédében Garnai Géza közös képviselő. A hangulatról az almapálinka, az egyik ház előtt felállított, süteménnyel rogyásig megpakolt asztal, a bográcsos és a Fábián Ferenc vezette Dankó Pista nótakör tagjai gondoskodtak.

Ettek, ittak, beszélgettek, jól érezték magukat egymásközt. Fotó: Frank Yvette
Ettek, ittak, beszélgettek, jól érezték magukat egymásközt.
Fotó: Frank Yvette

– Olyan, mintha hazajönnénk. A gyerekeink együtt nőttek fel, és úgy érzik, mintha családtagok lennének – mondta a pedagógus Soós Lórántné, aki házmester volt a lakótelepen, de ma már nem a Szentháromság utca 75. alatt lakik. – Itt aztán nem volt esélyük a betörőknek, mindenkit elkergettünk. A pincébe egyszer néhányan leszöktek bandázni, hát én lementem, mire az egyik felkiáltott: „Te, ez az osztályfőnököm!" Volt ám futás! – emlékezett vissza Soós Lórántné.

A lakótelepnek saját, kulcsra zárható játszótere is van, amelyre – csakúgy, mint a házak előtti kertekre, amelyekben a piros muskátli mellett néhol tök is nő – nagyon vigyáznak. Bozsóné Gulyás Margit rendhagyó rendezvénynek szánta az ünnepséget, mostantól minden évben szerveznének hasonló összejöveteleket, de más tervei is vannak: hamarosan szeretné lakóparkká nyilváníttatni a belvárosi, csendes kis lakótelepet.

Olvasóink írták

 • 4. bánki 2011. augusztus 27. 13:28
  „Laktunk albérletben a 75/c-ben.

  40 kilóval fiatalabban !”
 • 3. doldi 2011. augusztus 27. 12:39
  „Gratulálok a szervezéshez!!!! Jó látni a régi szomszédokat, Géza bácsit, Lajos bácsit!!! Csak a fiatalokat hiányolom!”
 • 2. Zsoltee0716 2011. augusztus 27. 10:59
  „No még Soós tanár úr és felesége is ott van! Aki emlékszik rá a 600-asból!”
 • 1. papsajt 2011. augusztus 27. 08:32
  „Hunyadi lakótelep:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomorog a volt gimnáziumigazgató

Saját elmondása szerint filléres gondokkal küzd a szegedi Deák Ferenc Gimnázium alapító igazgatója, Kovács László. Tovább olvasom