Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Szépséges gyerekek lencsevégen

Tegnap estig közel 1400 kisgyereket fotóztunk le babaszépségversenyünkhöz. Az év babája kiadványunk, fotóalbumunk december 6-án, lapunk mellékleteként jelenik meg.
Benke Tamás Olivér még csak hathetes, de szülei már tudják: plasztikai sebész vagy ügyvéd lesz belőle. Fotó: Karnok Csaba
Hatalmas siker első babaszépségversenyünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a nagy érdeklődés miatt Szegeden tegnap pótfotózást kellett tartanunk. Bár múlt hét hétfőn és kedden csak ebben az egy városban 682 gyermeket örökítettek meg kollégáink, sokan jelezték: lemaradtak, de szívesen beneveznének még a versenybe. Tegnap délután azok jöttek, akik lekéstek a korábbi fényképezésekről, és olyan is akadt, aki az első napok tömegjelenetei miatt gondolta úgy: visszajön az utolsó napon.

Az utóbbiak közé tartozott a Benke család is. Már első fotózási napunkra eljöttek, ám a tömeget látva úgy gondolták, inkább hazamennek. Nem akarták a hosszú várakozásnak kitenni kisfiukat, Tomit, aki még csak hathetes. Pedig az aprócska fiút a tegnapiak alapján az sem zavarta volna különösebben. Olyan édesdeden aludt anyukája karjában, hogy szülei alig tudták felébreszteni a néhány pillanatra, amíg a fénykép elkészült.
– Bezzeg otthon! Abban a pillanatban felriad, ahogy betesszük a kiságyába – ingatta fejét az édesapa, Tamás.

Benke Tamás Olivér a család első gyermeke. Szülei, a 18 éves Pataki Eszter és a 29 éves Benke Tamás ugyan nem tervezték, de biztosak voltak benne, hogy ha jönni akar, megtartják. Bár anyagilag nincsenek túl jó helyzetben, igyekeznek a csöppségnek mindent megadni. Ha ők nyernék meg babaszépségversenyünket, a Metro-utalványt is rá költenék. – Vennénk neki egy elektromos kisautót – mondta az édesapa.

– Nem baj, hogy még pici hozzá. Az a lényeg, hogy mindene meglegyen.
Eszter amellett, hogy Tomi főállású anyukája, utolsó éves a Fodor József Közgazdasági Szakközépiskolában. Mint mondta, egyáltalán nem nehéz a pici mellett tanulnia, de ha gondja támadna, tudja, hogy számíthatna párja segítségére. Kisfia pedig így talán már az anyatejjel együtt szívja magába a tudást, melyre szüksége is lesz, ha szeretne szülei terveinek megfelelő szakmát tanulni.

– Plasztikai sebésznek vagy ügyvédnek szánjuk – mondta Tamás. – Egyrészt mert az orvosok előtt nyitva áll a külföldi karrier lehetősége, másrészt pedig azért, mert nem szeretnénk, ha valaha is meg kellene ismernie, milyen érzés kétkezi munkával megkeresni a betevőrevalót.


Készül a babaalbum

Szegeden, Vásárhelyen, Makón, Szentesen, Mórahalmon, Csongrádon, Mindszenten és Kisteleken eddig összesen ..... babát örökítettünk meg. Még két időpontban várjuk a csöppségeket: 16-án 15 és 17 óra között Makón a Korona Étteremben, valamint 17-én 15 és 18 óra között a Kisteleki Rendezvényházban. Az elkészült fotókból összeállított Az év babája fotóalbum december 6-án, lapunk mellékleteként jelenik meg. Ebben helyezzük el azt a szavazószelvényt is, melynek segítségével voksolni lehet, ki legyen a nyertes, akinek még karácsony előtt átadjuk nyereményét. A játékban együttműködő partnerünk a Metro Áruház. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós felújítás és fejlesztés Szegeden

Csak jövőre költözik vissza régi-új helyére a szegedi városi televízió, amely százmillió forintból… Tovább olvasom