Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szeptember 20-a az új adóhatáridő

Szeptember 20. az adóbevallási és -befizetési határidő, ezen a napon kell az egyes adó- és járulékkötelezettségekről szóló havi, valamint az általános forgalmi adóról szóló havi bevallásokat benyújtani.
Szeptember 20-án esedékes az áfáról szóló havi bevallások benyújtása, a környezetvédelmi termékdíj és a játékadó befizetése, valamint a játékadóra vonatkozó részletező bevallás beadása is. E napon kell a munkaadói és munkavállalói járulékot, továbbá a havi gyakorisággal fizetőknek a társasági adóelőleget befizetni.

Az éves bevallás benyújtására kötelezett adózóknak e napon esedékes a munkavállalókkal és tagokkal elszámolt személyi jövedelemadó, és a már bevallott adóelőleg különbözetének, valamint a 15 százalékos egészségügyi hozzájárulásnak a bevallása is. A bevallásokat postán lehet beadni, vagy be lehet nyújtani személyesen az APEH Csongrád Megyei Igazgatóság ügyfélszolgálatán, keddi nyitva tartás szerint 8 és 12 óra között. Aznap azonban 13 és 16 óra között is várják az ügyfeleket.
Az adóbevallásokat az internetről a www.apeh.hu címről letöltött legfrissebb verziójú programokkal kell elkészíteni.

Az APEH honlapján az „Ügyfélkapu" ikon alatt tájékozódhatnak az adózók és a könyvelők az adóbevallások, valamint adatszolgáltatások elektronikus benyújtásának feltételeiről. E módszer alkalmazásával elektronikus levélben irodából is továbbítani lehet az adóbevallásokat, az adatszolgáltatást, továbbá megtekinthető az adófolyószámla aktuális állapota is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanítóképzősök rajzoltak a Stefánián

Szegedi tanítóképzős hallgatók a Sajtóházat rajzolták tegnap a Stefánián. Tanáruk, Sonkodi Rita… Tovább olvasom