Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szerb és magyar hajók a Partfürdőn

13 hajóval kötött ki a szerb és magyar rotarystákból álló IV. Nemzetközi Tiszai Regatta csütörtök délután az újszegedi Partfürdő stégénél. A regatta résztvevői és a szegedi rotarysták idén 150 ezer forintot gyűjtöttek a ferences szerzetesek által üzemeltetett szegénykonyha támogatására.
Három zenétől és hajókürtöktől hangos tiszteletkör után kötött ki a 13 hajóból álló IV. Nemzetközi Tiszai Regatta az újszegedi Partfürdő stégénél csütörtökön. A szerb és magyar rotarystákat szállító konvoj július 11-én kelt útra a vajdasági Titel községből. A túra főszervezője a Rotary Club (RC) Szeged Tisza volt a RC Szeged Szent-Györgyi Albert és a RC Szeged Dóm közreműködésével. Szerb részről többek között belgrádi, újvidéki, szabadkai, magyarkanizsai és zentai klubok vettek részt a jótékonysági hajózáson.

Szerb és magyar hajók a Partfürdőn - GALÉRIA

– A regatta egy népek közötti híd akar lenni, melynek célja a jótékonyság, a cselekvő humanizmus és a rotarysta értékek bemutatása, egyúttal a nemzetközi együttműködés erősítése – fejtette ki Nagy Gábor Dániel, a RC Szeged Tisza soros elnöke.

A konvoj rotarystái a túra során meglátogatták az útba eső kisebb településeket. Könyveket vittek a helyi iskolákba, kisebb adományokat, ajándékcsomagokat adtak át a szegényebb családoknak, valamint felmérték, milyen jótékony tevékenységekre lenne még szükség és lehetőség.

A tavalyi év regattája során a támogatás középpontjában a szerbiai árvízsújtotta települések álltak, idén a ferences rendi szerzetesek által üzemeltetett szegénykonyha számára juttatnak majd el tartós élelmiszer adományt, amelyet a regatta résztvevői és a szegedi rotarysták adnak össze. Nagy Gábor Dániel elmondta, az idei túra során 150 ezer forintot sikerült összeszedni a ferencesek támogatására.

A konvoj csütörtöktől 3 napig tartózkodik Szegeden. A konvoj tagjai tervezik, hogy sárkányhajó versenyben mérik össze erejüket a saját és a szegediek szórakoztatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízszer kér elnézést a Telekom robotja

Telefonon 8 perc, személyesen, az ügyfélszolgálaton 45 perc alatt sikerült eljutni a Telekom… Tovább olvasom