Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Szerb fegyvereseket fogott el a TEK Szegeden - fotók, videó

A szlovák hatóságok jelzése alapján keresték a két szerb férfi autóját, akik mellesleg horvátnak adták ki magukat. Nem sikerült - egy szegedi panzióban lecsaptak rájuk.

A szlovák hatóságok jelzése alapján két fegyveres szerb férfit fogtak el a Terrorelhárítási Központ és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Szegeden. A szerbek ellen lőfegyverrel visszaélés, egyedi azonosító jellel visszaélés és közokirat hamisítás miatt indult eljárás.

A szlovák hatóságok 2019. május 31-én értesítették a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központot arról, hogy egy nemzetközi körözésben szereplő gépjárművet keresnek, mely valószínűleg Magyarországon található. A járművet több, Szlovákiában elkövetett bankrablással lehet összefüggésbe hozni.
 

A rendőrök 2019. június 4-én este észlelték, hogy a keresett autó Szeged egyik utcájában parkol. A környékén elvégzett adatgyűjtés megállapította, hogy két utasa egy közeli panzióban tartózkodik. Ezt követően a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai a panzióban elfogták a két férfit. A  nyomozók lefoglaltak tőlük két lőfegyvert a hozzájuk tartozó lőszerekkel, valamint több mint 25 ezer euró készpénzt. Megállapították, hogy a magukat horvátnak kiadó férfiak valójában szerb állampolgárok, és a gépjárművük rendszámát is kicserélték.

A két férfit a rendőrök előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Ellenük lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés-, egyedi azonosító jellel visszaélés-, és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Szerb fegyvereseket fogott el a TEK Szegeden - GALÉRIA

A külföldön elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nemzetközi együttműködés mellett folytatja a büntetőeljárást - tudtuk meg a rendőrség honlapjáról.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnapolták a halálkamionpert a tolmács miatt

Elnapolták a halálkamionpert a tolmács miatt
Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett elkezdődött a 71 ember halálával járó 2015-ös… Tovább olvasom